Foto: Tom Ekeroth
Foto: Tom Ekeroth
15.06.2017 kl. 14.27
Folkemøde

Vi har det ÅÅÅ…..

Uffe Elbæk var første partileder på Folkemødet. Han var på hjemmebane, det virkede som om, en betragtelig del af Alternativets 11.000 medlemmer var mødt op.
tekst Tom Ekeroth

Alternativets leder er en suveræn taler, der både kan fortælle om, hvordan han går i sort og samtidig signalere glæde og overskud. Tilhørerne, som klart var for Uffe, var blevet varmet op med en lille film om dukken Ulf, der ville være Uffes spindoktor. Publikum kan tydeligt ikke lide spindoktorer. Og alle ved jo, at Elbæk ikke vil have sådan en.

Hvem og hvor

Uffe Elbæk, Alternativets leder, på Hovedscenen.

Emne

Uffe Elbæk talte om klima og om, hvordan han var gået i sort, da Trump undsagde Paris-aftalen, men hvordan sortsynet var blev vendt til glæde, da EU, Kina og Indien derefter var trådt i karakter. Og at Lars Løkke også var det og havde kritiseret Trump: "Godt gået, statsminister", sagde Elbæk, og alle kunne høre, at han mente det. Men han fik også nævnt, at han havde været på den lille ø Egholm i Limfjorden, hvor der skal gå en firespors motorvej. Det er han imod.

Performance

Elbæk kan lide at være på, og der er ikke vrede i ham – selv om han faktisk talte en del om vrede. Og han kan noget med små midler – som at tage sin sko af for at komme i øjenhøjde med publikum. Lidt som en protest mod, at TV2 vil have ham til at blive stående det samme sted.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Citater

"Vi skal have givet demokratiet hjertemassage. Og vi glæder os til at vi skal ud og plante håb til kommunalvalget".

Påklædning/attitude

Blå t-shirt, mørke jeans og sneakers, som han tog af for at komme i øjenhøjde. Solbrændt og med viltert, hvidt Uffe-hår. Tydeligt i ret god form

Publikum

Mange praktiske sko, sandaler, bøllehatte, shorts kombineret med fuld udspændte hawaiiskjorter, men også unge i sort og Raybans.

Det sagde de om ham

"Han er så god, og jeg er helt enig med ham, både i det med Egholm (jeg er fra Aalborg) og det med Trump, og det at de andre lande heldigvis er trådt i karakter." (Midaldrende dame i stribet bondeskjorte).

LÆS OGSÅ Unge vælgere: Vi er dovne

Håndklap fra 0 til 6

Fem – for han er dygtig, men også godt hjulpet af en "hjemmebanefordel".

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vi har det ÅÅÅ….. Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger