Illustration: Grethe Bruun
Illustration: Grethe Bruun
15.06.2017 kl. 07.00
Folkemøde

Sådan følger du den digitale side af Folkemødet

Er du lænket til skrivebordet eller samlebåndet de næste fire dage, så kan du heldigvis snuse lidt til demokratifestivalen på Bornholm ved at følge med på det store internet. Er du på Bornholm, og vil du have det HELE med, så kan du supplere "the real deal" med al aktiviteten på Twitter, Facebook og Instagram. Uanset hvad har vi samlet nogle hurtige tip, til dig der kigger med på en skærm.

Twitter

Folkemødefolket er på Twitter. Og de elsker det. I 2014 blev der sendt 16.000 tweets afsted om Folkemødet på de fire dage. Året efter 22.000. Sidste år eksploderede antallet af tweets og nåede op på 35.000. Det betyder også, at Twitter er oversvømmet af banaliteter, lobbybudskaber, reklamer for events og den slags. Men der er bestemt også guldkorn imellem. Bruger du Twitters smartphone-app kan du søge på #fmdk og lade Twitters algoritme udvælge de mest populære tweets for dig. Så får du et lille, udvalgt udsnit.

Sidder du foran en computer, kan du med fordel bruge Tweetdeck til at sortere i tweets’ne. Der kan du for eksempel frasortere tweets uden billeder eller med meget få likes, og du kan søge efter tweets, der er skrevet i Allinge og omegn.

Folkemøde-appen

Den er selvfølgelig uundværlig, hvis du befinder dig i Allinge. Du kan stykke dit eget program sammen, du kan søge på både deltagere og arrangører, der er et kort over festivalen, og der kommer informationer fra Folkemøde-foreningen. Den er stort set umuligt at undvære, hvis du skal på opdagelse i teltene. Sidder du derhjemme, kan du ikke bruge den til så meget andet end at fodre din misundelighed over alle de spændende ting, du går glip af.

Facebook

Facebook er om muligt endnu mere en jungle end Twitter. Du kan søge på for eksempel "folkemøde" og så vælge opslag fra folk, der befinder sig i Allinge eller på Bornholm. Så dukker der en masse opslag op fra offentlige sider, politikere og debattører.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Vil du indsnævre søgningen, bliver du nødt til at beslutte dig for, hvad du vil se opslag om. Vil du for eksempel se, hvad danskerne på Facebook skriver om statsministerens tale, kan du søge på "Lars Løkke Rasmussen" og vælge kun at se opslag fra i år og fra folk, der er på Bornholm.

En tredje mulighed er at finde facebook-siderne fra de organisationer, partier og foreninger, du interesserer dig for. Så er der en god chance for, at de har lagt billeder og video op fra Bornholm.

Instagram

Det billedbårne sociale medie har ikke lige så meget aktivitet som Twitter og Facebook. Til gengæld vrimler det med billeder og små videobidder. Det fungerer i det store hele ligesom Twitter, hvor du søger på et bestemt hashtag – i det her tilfælde #fmdk. Til gengæld har du ikke de samme muligheder for at målrette søgningen og sortere i dine resultater.

Danskekommuner.dk

Du er her allerede, men husk, at du kan følge med i vores dækning af Folkemødet her på siden. Der kommer blandt andet anbefalinger af spændende arrangementer alle fire dage, reportager, billeder og andet godt. Husk også at abonnere på vores nyhedsbrev – ganske gratis.

LÆS OGSÅ Unge vælgere: Vi er dovne
Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sådan følger du den digitale side af Folkemødet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger