Foto: Rudi Holm
Foto: Rudi Holm
15.06.2017 kl. 13.27
Folkemøde

Så er Folkemødet i gang

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V): Folkemødet støber et stærkt fundament under vores samfund.
tekst Rudi Holm

Med høj sol og Østersøens blå bølger som en malerisk kulisse blev den syvende udgave af Folkemødet i dag skudt i gang på cirkuspladsen i den lille nordbornholmske by Allinge.

De kommende fire dage bydes der på politiske debatter i alle mulige former og afskygninger. Sundhed fylder rigtigt meget på programmet, men også udkanter, vandkanter, storbyer, børn, unge og ældre, miljø samt ikke mindst robotter og ny teknologi vil blive diskuteret i rigt mål under Folkemødet. I alt byder den politiske festival på mere end 3.100 arrangementer og events, hvilket er rekord.

– Folkemødet er vokset ud af kommunen og ind i en ny selvstændig forening, men ligner ellers helt sig selv. Det handler om samtale og mødet mellem mennesker – på tværs af landet, på tværs af køn, religion, ideologi, alder og alt det andet, som kan skille os ad engang imellem, sagde Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S) i sin åbningstale.

Bestyrelsesformand for Foreningen Folkemødet, Michael Valentin, havde også det samlende element i mødet som hovedbudskab i sin åbningstale.

– Det, Folkemødet kan, er at bygge bro. Monologer og livlige debatter gøres til dialoger. Vi skåler, mens vi skråler med på sangene. Blødt brød på en ternet dug. En selfie med Lars Løkke eller ”Mette F”. Morgenyoga eller en godnatdrink. Det er mangfoldigheden og livsglæden, men også det ukrukkede og umiddelbare, der gør Folkemødet til noget helt specielt. Mødet er en slags Grundlovsdag på viagra, sagde han.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Fra knap 10.000 besøgende på det første Folkemøde i 2011 forventer arrangørerne i år, at Folkemødet i år vil blive gæstet af over 100.000 over de kommende fire dage.

– Det er fantastisk, at det kan lokke så mange frem. Det kan kun lade sig gøre i Skandinavien. Det er en højskole i det fri, hvor borgere, organisationer og politikere kan mødes, diskutere, være uenige og blive klogere. Vi kan på dette møde føre den kritiske samtale, som støber et stærkt fundament under vores samfund, understregede Lars Løkke Rasmussen i den tale, der officielt åbnede Folkemødet 2017. ruh@kl.dk 

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Så er Folkemødet i gang Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger