15.06.2017 kl. 15.04
Folkemøde

Klog med statistik under Folkemødet

Under folkemødet tilbyder Danmarks Statistik at give svar på stort set alle de spørgsmål, deltagerne går rundt med. For eksempel om vi tør køre i føreløse biler.
tekst Sidsel Boye

Hver femte dansker er klar til at komme ud og køre føreløse biler, så snart det er muligt. Det viser en rundspørge, som Danmarks Statistik (DST) har lavet under Folkemødet på Bornholm. Rundspørgen viser også, at 40 procent af danskerne ikke umiddelbart skal nyde noget af den slags moderne narrestreger.

Et par medarbejdere fra Danmarks Statistik gik ved starten af Folkemødet torsdag rundt i solskinnet på festpladsen for at opfordre deltagerne til at stille spørgsmål til et panel på 1.000 danskere, som sidder klar til at svare inden for 24 timer. Nogle af de svar, der allerede er kommet fra panelet, handler om sex. Hvem synes vi for eksempel helst skal tage initiativ til sex? Ja, det mener 90 procent, at både mænd og kvinder skal.

Et andet spørgsmål handler om retten til at gå udfordrende klædt. Her mener 75 procent af danskerne, at mænd og kvinder har ret til at gå klædt som de vil, uden at det er en invitation til sex.

Selv om mange er ved at varme op til det forestående kommunalvalg, kan man ikke få Danmarks Statistik til at kigge i krystalkuglen. De stiller ikke spørgsmål af partipolitisk karakter.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Læs mere www.dst.dk/da/sites/folkemode/undersogelse

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Klog med statistik under Folkemødet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger