Foto: Tom Ekeroth
Foto: Tom Ekeroth
15.06.2017 kl. 17.38
Folkemøde

Ja tak, ja tak og ja tak

Morten Østergaard (R) vil have en uddannelsesrevolution, og Danmark skal gøres større med vilje, kreativitet og fællesskab. Og så brugte Østergaard sin aarhusianske opvækst til at citere Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard.
tekst Tom Ekeroth

Der var en massiv backinggruppe på scenen bag den radikale leder Morten Østergaard, da han holdt sin partiledertale torsdag eftermiddag. Om det var bifaldet, der smittede, eller ordene der ramte præcis. Publikum kunne lide ham.

Hvem og hvor

Morten Østergaard, leder af Radikale Venstre, på Hovedscenen på Folkemødets første dag.

Emne

De radikale vil have en uddannelsesrevolution – alle skal have en uddannelseskonto. Der var også en opsang til ”la'vær-partierne”, der ikke kan finde ud af andet end at smide tiggere i fængsel. Og så skal der gøres op med fjendebillederne omkring akademikerne.

Performance

Morten Østergaard er veltalende med styr på sin retorik. Han er god til at bruge lidt selvironi, men når han vil være rigtig folkelig og citere Jacob Haugaard og Finn Nørbygaards aarhusianske buskontrollører, går det lidt galt: For de sagde jo "ja, dak, ja dak og ja dak", men Østergaard har et alt for smukt sprog. Og så er det altså et greb i tidslommen, hvor han også lige hentede et Storm P.-citat. Men selve iscenesættelsen var god, og Sofie Carsten Nielsen gav et godt oplæg.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Citater

”Jeg ved jo godt, at jeg bliver skildret som den der akademiske speltgeneral, men det der er i vejen er jo ikke, at der bliver uddannet for mange, men at der bliver uddannet for få.”

Påklædning/attitude

Morten Østergaard var elegant i mørk bomberjakke, mellemblå polo, mørke bukser og moderigtige hvide sneakers.

Publikum

Mest midaldrende, mange fans, Skagen ure, veltrimmede kvinder med hestehaler. Kun et par stykker iklædt den radikale cyklamenfarvede t-shirt.

Det sagde de om ham

"Han er så god", unge pige.

LÆS OGSÅ Unge vælgere: Vi er dovne

Håndklap fra 0 til 6

Fire, Morten Østergaard er veltalende, oprigtig, men folkelig bliver han ikke rigtig.

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ja tak, ja tak og ja tak Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger