Foto: 3F
Foto: 3F
15.06.2017 kl. 16.21
Mit Folkemøde

Folkemødet kan nedbryde fordomme

For 3Fs forbundsformand, Per Christensen, handler Folkemødet om at netværke og møde borgerne, men også om at nedbryde fordommene, der kan være blandt de forskellige aktører.
tekst Rasmus Eiby

Mit Folkemøde

I løbet af dagene på Folkemødet spørger Nyhedsmagasinet Danske Kommuner en række deltagere om, hvad de har oplevet i teltene og på stræderne i Allinge. Her Per Christensen, forbundsformand i 3F.

Hvad får du ud af Folkemødet?

– Jeg netværker rigtig meget. Både med personer, jeg ofte snakker med, men især også dem, jeg normalt ikke render ind i. Det er sådan en god uformel måde at gøre det på. Og så forsøger jeg at komme lidt tættere på nogle af dem, der måske har en fordom om, hvad 3F er for en størrelse, og hvad jeg er for en størrelse som forbundsformand. Så jeg forsøger på en mere uformel måde at bryde de barrierer ned, der kan være, så vi kan komme på den anden side af de forbehold, vi hver især har over for hinanden. Det er den store værdi ved Folkemødet.

Hvad har du lavet de første par timer på Folkemødet?

– Jeg har gået rundt og hilst på nogle af de politikere, der er her. Jeg har for eksempel mødt Kristian Jensen og aftalt med ham, at vi efter Folkemødet drikker en kop kaffe sammen og diskuterer nogle af de ting, vi har sammen. Jeg sidder i Disruptionrådet sammen med Kristian Jensen, og så er vi meget interesserede i, hvad der sker med finansloven. Vi har store uddannelsespolitiske ambitioner, samt ambitioner om at bevare dagpengesystemet intakt, og her spiller finansloven en ganske betydelig rolle. Så har jeg også hilst på en masse af kollegerne og de lokale 3F’ere. Jeg har lige lyttet til en debat om social dumping, hvor to borgmestre, en rød og en blå, er fuldstændig enige om, at klausuler er vigtige i forbindelse med udbud.

Hvad ser du frem til senere på dagen?

– Jeg skal til middag i aften, hvor blandt andet Margrethe Vestager kommer. Her skal vi tale om, hvad der sker i relationen mellem Danmark og EU. Det glæder jeg mig meget til. Jeg har stor respekt for Margrethe Vestager og den måde, hun har håndteret sin konkurrencekommissærpost på.

Hvad bliver dit højdepunkt på Folkemødet?

– Jeg synes, der er flere højdepunkter. I det hele taget det at møde 3F’erne her og se, at de er glade og stolte af deres forbund, det er et stort højdepunkt for mig.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Skal du til nogle arrangementer, der ikke lige lægger sig op ad 3F’s område?

– Ja, i morgen skal jeg for eksempel diskutere klima og grønne investeringer, så det er lidt uden for den rolle, jeg normalt har som fagforeningsformand. Så har jeg nogle lidt hulemødeagtige tilgange. Jeg skal for eksempel møde Landbrug & Fødevarer meget tidligt i morgen, hvor vi skal diskutere, hvad relationen er mellem os og dem. Og så har jeg også et hulemøde med Concitos (grøn tænketank, red.) formand Connie Hedegaard. På den måde er der både oplæg og debatter, men samtidig rigtig meget netværk.

Du fylder 60 år i morgen, hvordan skal det fejres?

– Jamen vi giver en øl mellem klokken 17 og 18 til dem, der har lyst til at komme forbi. Sådan helt uformelt.

3F har i år taget omkring 45 almindelige medlemmer i 3F med på Folkemødet i år på forbundets regning.

– Det er både helt almindelige medlemmer, men også nogle fra vores integrationskursus. De er her for både at forstå hele rammen om Folkemødet, hvor der er plads til alle, men også for at være med og se debatterne, så de får et indblik i den del af vores kultur, siger Per Christensen.

LÆS OGSÅ Unge vælgere: Vi er dovne
Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Folkemødet kan nedbryde fordomme Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger