Foto: Karen Linnet Olesen
Foto: Karen Linnet Olesen
15.06.2017 kl. 07.00
Folkemøde

Folkemøde: Det skal du opleve torsdag

Har du kigget på listen over de næsten 3.000 arrangementer til Folkemødet og blevet lidt forpustet ved tanken om at bladre dem alle igennem for at finde guldklumperne? Frygt ej! Danske Kommuner har gjort det sure arbejde og kigget samtlige arrangementer igennem for at finde fem gode bud hver eneste af de fire dage.

Dommedagsscenarier og kommunalpolitik

Så er vi her igen. Fire dage med demokrati, debat, gak og løjer. Vi anbefaler, at du starter dagen med den officielle åbning, for hvad skal du ellers lave, når alle andre telte ligger stille hen? Så skal du selvfølgelig høre noget om kommunalpolitik og KV17. Du skal også jages en skræk i livet af sundhedsjournalistik, inden du går videre til endnu et dommedagsscenarie – denne gang om robotter, der overtager verden. Og så kan du slutte dagen af med lidt godnatlæsning.

1. Folkemødets åbning

Du bliver nok lige nødt til at smutte forbi den officielle åbning på Hovedscenen. Her vil værtsborgmester Winni Grosbøll (S) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tale. Du får også en chance for at træne din sangmuskel, når der er fællessang med en komponist, en sangerinde og Folketingets ubestridte mester i at smede rim, Bertel Haarder. Det fremgår ikke af programmet, om Haarder har skrevet en sang til lejligheden, men man har jo lov at håbe.

Tid og sted: 12.00-13.00, C12 Hovedscenen – Cirkuspladsen

2. Alternativet – partiledertale

Det næste programpunkt behøver du slet ikke flytte dig for at nå. Bliver du stående foran Hovedscenen, kan du høre den første partiledertale. Eller skulle vi sige opleve? For det er Alternativet, der indtager Hovedscenen, som i parentes bemærket ligger på Cirkuspladsen, som det første parti. Har du en ven med, kan I lave et hurtigt væddemål, om Elbæk mon afslutter talen med en opfordring til gruppekram, mindfulness eller fællesdans. Alternativets KV17-spidskandidater fra København og Bornholm, Niko Grünfeld og Anne Thomas, taler også.

Tid og sted: 13.00-13.30, C12 Hovedscenen – Cirkuspladsen

3. Tager dårlig sundhedsjournalistik livet af danskerne?

"400.000 danskere lider af frygtet sygdom". "Her er det hemmelige supervitamin". Følte man sig ikke syg i forvejen, så kan avisforsiderne få en til det. Og mirakelkure kræver blot et opslag i avisen. Men glemmer medierne at faktatjekke til fordel for den gode historie? spørger Komiteen for Sundhedsoplysning. Det skal Lægeforeningen, Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse debattere med tabloidkæmperne Poul Madsen fra Ekstra Bladet og Jens Grund fra BT.

Tid og sted: 14.15-15.15, J42 Det Fælles Sundhedstelt – Kæmpestranden

4. Robotterne kommer

Altså ikke til Folkemødet. Men de kommer. På et eller andet tidspunkt. Måske kommer de endda til en byrådssal nær dig, for ifølge oplægget til robotdebat bliver maskiner bedre og bedre til at træffe beslutninger. Så hvis du frygter for, at robotterne overtager lokalpolitikken, så kan du måske få be- eller afkræftet din frygt, når en fremtidsforsker, en revisor, en folketingspolitiker og nogle kloge konsulenter skal debattere, hvad de menneskelige konsekvenser er for arbejdsmarkedet, ”når maskinerne træffer beslutningerne”, som det hedder i oplægget.

Tid og sted: 17.30-18.30, H12 IT-Paratskib – Bådpladser

5. Godnatlæsning om den blandede by

Du kan runde dagen af med godnatlæsning, når internetmediet Zetland og BL – Danmarks Almene Boliger disker op med et såkaldt journalistisk sceneshow. På scenen er arkitekter, politikere, antropologer, gademusikanter, journalister og andet godtfolk, som skal diskutere sammenhængen mellem billige boliger og den blandede by. Der vil også blive fortalt historier fra virkeligheden, som både er ”fascinerende, rørende og alvorlige”. Er du ikke klar til at putte, når showet slutter, så kan du samme sted fortsætte med dans og musik ind i natten.

Tid og sted: 21.00-23.55, C14 BL’s Dome – Cirkuspladsen

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Folkemøde: Det skal du opleve torsdag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger