Arkivfoto
Arkivfoto
14.06.2017 kl. 13.12

Slagelse borgmester vil ikke anke erstatningssag

Stén Knuth (V), borgmester i Slagelse, er tilfreds med dommen i erstatningssagen mellem kommunen og de tre søstre, der blev misbrugt af deres plejefar. Borgmesteren vil anbefale byrådet til ikke at anke sagen.
tekst Rasmus Eiby

Slagelse Kommune skal betale en erstatning på 100.000 kroner til hver af de tre søstre, der blev misbrugt af deres plejefar gennem flere år. Sådan lød dommen i Østre Landsret, og det glæder borgmester Stén Knuth (V).

− Det er en tragisk sag, der nu får sin afslutning. Vi er som kommune kendt skyldige i, at vi ikke har overholdt menneskerettighedskonventionerne, og vi er dømt til at betale erstatning, og det er jeg tilfreds med. Jeg har efterlyst, at vi fik muligheden for at betale erstatningen, men vi har skullet operere inden for dansk lovgivning, hvor forældelsesspørgsmålet var et issue, siger borgmesteren til Danske Kommuner og tilføjer:

− Jeg vil anbefale mit byråd, at vi ikke anker dommen, så pigerne forhåbentligt kan komme videre med deres liv, og så kommunen også kan komme videre, siger Stén Knuth.

Hos Børns Vilkår, der har været bisidder på sagen, er de også glade for afgørelsen.

LÆS OGSÅ Digital platform for stofrådgivning indstillet til international pris

− Vi er meget glædeligt overraskede. Det har været en rigtig svær sag at løfte ved domstolene, men som vi også havde håbet, har vi nu fået en historisk dom, der har fejet forældelsesfristen af banen, men som også har etableret et erstatningsansvar for en kommune, siger Rasmus Kjeldahl, direktør for Børns Vilkår.

Han håber, specielt af hensyn til de tre piger, at sagen ikke ankes.

Emneord
Misbrug

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Slagelse borgmester vil ikke anke erstatningssag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger