Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.06.2017 kl. 13.17

Hjælp til psykisk syge i Sønderborg

Udvidet socialpædagogisk støtte, flere akutpladser og opkvalificering af medarbejderne skal styrke indsatsen for borgere med psykiske lidelser i Sønderborg Kommune.
tekst Sille Olsen

Der er hjælp på vej til borgere med psykiske lidelser i Sønderborg Kommune.

Sundhedsudvalget og socialudvalget har vedtaget et udspil, som skal styrke psykiatriindsatsen i kommunen. Borgerne får blandt andet adgang til udvidet socialpædagogisk støtte om aftenen, og der bliver oprettet flere akutpladser i tilknytning til botilbuddet Hertughaven. Der vil blive tale om opkvalificering af medarbejderne. Desuden skal de faglige kompetencer i sygeplejen og hjemmeplejen styrkes i forhold til borgere, som oplever vredesudbrud samt borgere med dobbeltdiagnoser og misbrug

Der bliver afsat 1,5 millioner kroner til den udvidede socialpædagogiske støtte i aftentimerne, og én million kroner afsættes til åbning af flere akutbolig ved Hertughaven. Yderligere én million kroner afsættes til generel opkvalificering af sygeplejen og specialuddannelse til tre til seks sygeplejersker.

 − Ved at etablere flere akutboliger og sikre en mere fleksibel socialpædagogisk støtte i aftentimerne og i weekenden kan vi undgå unødige indlæggelser og genindlæggelser og dermed sikre, at borgeren kan forblive i sin vante hverdag. En målrettet efteruddannelse af medarbejderne vil medføre et kompetenceløft, der vil komme de psykisk syge borgere til gode, siger formanden for kommunens socialudvalg, Niels Ole Bennedsen (S).

LÆS OGSÅ 10-års plan for psykiatrien skal sætte menneskers hele liv i centrum

Formanden for Sind Sønderborg, Frede Petersen, er glad for, at psykiatriindsatsen bliver styrket.

– Det vil gavne flere borgere med psykiske lidelser, når der er mulighed for støtte om aftenen og i weekenden. Det betyder også meget for de pårørende. Vi er glade for, at Sønderborg Kommune har fokus på de borgere med psykiske udfordringer og sygdom, der isolerer sig, og for at få bedre tilbud til borgere med dobbeltdiagnoser, siger Frede Petersen.

Emneord
Psykiatri

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hjælp til psykisk syge i Sønderborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger