Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.06.2017 kl. 08.50

Stor interesse for at blive demensven

Aalborg Kommune havde sat som mål at uddanne 4.000 demensvenner i 2017. Nu er der hele 5.000 uddannede demensvenner i kommunen.
tekst Sille Olsen

I Aalborg Kommune har 5.000 borgere nu helt styr på, hvordan man hjælper folk, som er ramt af demens. De har nemlig gennemgået kommunens uddannelse som demensven. Aalborg Kommune havde sat et ambitiøst mål om at uddanne 4000 demensvenner i 2017, men kommunen nåede ikke en gang at fejre, at det tal var nået, før det var overgået.

− Vi er overvældede over interessen for at blive demensven i Aalborg Kommune. Vi er meget ambitiøse på demensområdet, og derfor satte vi os det mål, at vi ville uddanne 4.000 demensvenner i 2017, fortæller rådmand Thomas Krarup (K) om Ældre- og Handicapforvaltningens succes med at uddanne demensvenner.

Demensvenner lærer blandt andet at genkende de demente i gadebilledet, og hvad de skal gøre, for at hjælpe dem.

− Demensvennerne gør med ganske små handlinger en kæmpe forskel for mennesker med demens. En dag stod en ældre herre og tomlede i en rundkørsel i en af kommunens mindre byer. Det fik en af vores demensvenner til at reagere og tilbyde sin hjælp. Den ældre herre havde ganske rigtig forvildet sig for langt væk fra hjemmet, men fik hurtigt hjælp til at finde tilbage igen. Den slags historier hører vi rigtig mange af fra vores demensvenner, forklarer frivillighedskoordinator og projektleder for demensvennerne i Aalborg Kommune Karin Boye Nielsen.

LÆS OGSÅ Flere kommuner vil finde demensvenner

I februar i år var Aalborg Kommune den første i Danmark til at ramme 3.000 demensvenner. Og kommunen er også den første kommune, som nu ligger på 5.000 demensvenner. I Aalborg er Demensven-konceptet indarbejdet i demens-handleplanen for 2016-2018. Det har betydet, at kommunen samarbejder med alt fra erhvervslivet til foreninger og kulturinstitutioner. Derfor er der også demensvenner blandt både politiet, taxa- og buschauffører. 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stor interesse for at blive demensven Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger