Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.06.2017 kl. 10.19

Bonus til embedsmænd der sænker antal af sygedagpengemodtagere

Medarbejdere i Ringkøbing-Skjern Kommunes sygedagpenge-afdeling har modtaget 4.000 kroner i bonus for at sænke antallet af sygedagpengemodtagere. Sagen ender nu på tre ministerborde.
tekst Rasmus Eiby

Medarbejderne i sygedagpenge-afdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune har sparet kommunen for 13 millioner kroner. Det har de gjort ved at reducere antallet af sygedagpengemodtagere, og det har udløst en bonus på 4.000 kroner til hver af de 25 medarbejdere. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Bonussen har skabt røre i kommunen, hvor medlem af beskæftigelsesudvalget Pia Vestergaard (SF) ikke mener, at politikerne var blevet informeret om bonusordningen, inden den trådte i kraft.

− Jeg mener egentlig ikke, at politikere skal blande sig i parternes lønforhandling, men jeg bliver faktisk forarget over den slags bonusordninger. Jeg mener, det giver et helt forkert incitament til, at flytte mennesker væk fra sygedagpengeområdet og over i en anden ordning, som rammer den sygemeldte på økonomien, siger hun til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Kommunen har haft et mål om at nedsætte antallet af borgere på sygedagpenge i 2016, og det mål blev nået. I december 2015 var der 750 løbende sygedagpengesager, og det antal var reduceret til 481 i december 2016, hvilket har skabt den store besparelse og udløst bonussen til medarbejderne. De kan se frem til endnu en bonus, hvis de fortsætter med at reducere antallet i 2017.

LÆS OGSÅ Roskilde sparer millioner ved at stoppe snyd med sociale ydelser

Beskæftigelseschef, Kim Ulv Christensen, bekræfter overfor avisen, at der er brugt resultatløn, men han ser ikke et problem i den kritik, som Pia Vestergaard kommer med.

− Ingen medarbejdere ville drømme om at tilsidesætte noget for egen vindings skyld. Desuden er der Ankestyrelsen, som vil hjemvise sagerne med en anden afgørelse, hvis vi ikke følger lovens bogstav eller intention. Der er også en revision, som sikrer, at vi følger reglerne. Hvis ikke vi gør det, risikerer kommunen at blive indberettet og miste sin refusion, siger Kim Ulv Christensen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Han påpeger også, at bonussen ikke er bundet op på individuelle kontrakter, men at det er som team, at medarbejderne skal lykkedes.

Tre ministre inddrages

Byrådsmedlem Pia Vestergaard (SF) får opbakning fra sin partifælle og folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen, der nu rejser sagen over for tre ministre: beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Folketingsmedlemmet tvivler på, at ordningen er lovlig.

LÆS OGSÅ Faxe Kommune strammer grebet om millionbedragere

− Jeg synes, det er rigtig uheldigt, at man laver aftaler med medarbejdere, der kan tjene penge på at forringe borgernes økonomi. Jeg tvivler sådan set på, det er lovligt. Det må beskæftigelses- og indenrigsministeren svare på, siger Kirsten Normann Andersen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bonus til embedsmænd der sænker antal af sygedagpengemodtagere Felter med * skal udfyldes
 
Af: Gubbi
Den danske
Den 13.06.2017 kl. 20:29

Høvedværk

svar på: Bonus til embedsmænd der sænker antal af sygedagpengemodtagere

Mennesker der er syge er i forvejen under et meget stort pres og med et meget stort ønske om at blive raske.

Det er noget forbandet svineri... Kaldet forråelse af en hel afdeling

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger