Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.06.2017 kl. 11.13

Nyrup roser folkeskolen

Siden 2010 har folkeskolen haft et elevfald på 17.083 elever. Nu skal en ny videokampagne fra skolelederforeningen fortælle, hvorfor folkeskolen er vigtig, så flere vælger folkeskolen.
tekst Sille Olsen

Uden folkeskolen var Poul Nyrup (S) nok aldrig blevet statsminister. Det fortæller han i en ny videokampagne fra skolelederforeningen, som skal vise, hvorfor folkeskolen er vigtig, og hvad den har betydet for danskerne.

Selve kampagnen består af en række videoer med markante danskere. Pia Kjærsgaard (DF) er en af dem, som er blevet interviewet. For hende har folkeskolen betydet, at hun lærte god disciplin og at opføre sig ordentligt. Claus Hjortdal, formand for skolelederforeningen, fik indblik i mange forskellige måder at leve på. 

Videoerne er en del af indsatsen "Folkeskolen. Vores. Hele livet" og kommer som en reaktion på, at flere forældre vælger folkeskolen fra.

Siden 2010 er der hvert år 10.000 elever, som skifter fra folkeskolen til en fri grundskole. Til gengæld er der kun mellem 4.000-5.000, som flytter fra privatskolen til folkeskolen. De fleste skift mellem skolerne sker, mens eleverne går i sjette klasse.

Videokampagnen fortsætter under folkemødet, hvor elever fra 7. og 8. klasse på Kongeskærskolen i Allinge skal interviewe flere markante danskere.

Emneord
Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nyrup roser folkeskolen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger