12.06.2017 kl. 11.30

Fem landsbyer går sammen

I Holstebro Kommune er fem landsbyer blevet optaget i Projektet Landsbyklynger. Med blandt andet en klatrevæg og et nyt knallertværksted skal de skabe vækst, udvikling og fællesskab i landsbyerne.
tekst Sille Olsen

Samarbejde er vejen frem for de fem vestjyske landsbyer Thorsminde, Sdr. Nissum, Husby, Staby og Madum, der sammen med Holstebro Kommune forsøger at finde ud af, hvordan man kan skabe liv i landsbyerne. Nogle af de konkrete initiativer i samarbejdet er blandt andet, hvordan der kan skabes bedre samkørsel, og at udvide mulighederne for fritidsjobs til unge. Projektet, de fem landsbyer er blevet en del af, hedder Projektet Landsbyklynger.

Formand for Udvalget for Erhverv og Turisme Søren Olesen (DF) er stolt af, at Holstebro Kommune og de fem landsbyer er udvalgt til at være landsbyklynge.

– Det viser, at vi har nogle landsbyer, der vil hinanden og vil vækst og udvikling. Der er en stærk drivkraft i landsbyerne – en vilje til at løfte i flok. Det giver håb for fremtiden, siger Søren Olesen.

Landsbyklyngen kan allerede løfte sløret for nogle af de nye tiltag, som skal skabe mere fællesskab i området. Det er et knallertværksted, en klatrevæg og forskellige andre fritidsaktiviteter. Klyngen skal også have en fælles hjemmeside, kalender, transport og velkomstarrangement for nye borgere i landsbyerne.

LÆS OGSÅ Billund vil fjerne grimme huse

Projektet er et partnerskab mellem DGI, Realdania og Lokale- og Anlægsfonden, og støtter op mod 25 landsbyklynger i hele landet. Holstebro Kommune bidrager med 75.000 kroner, og deltager også aktivt i arbejdet.

Emneord
Udkantsområder

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fem landsbyer går sammen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger