Økologirådgiver Søren Lykke-Jensen, ØkologiRådgivning Danmark, (forrest) og Andreas Herfelt, Furesø Kommune, besigtiger de imponerende ungarske okser under et omlægningstjek i foråret. Foto: Furesø Kommune
Økologirådgiver Søren Lykke-Jensen, ØkologiRådgivning Danmark, (forrest) og Andreas Herfelt, Furesø Kommune, besigtiger de imponerende ungarske okser under et omlægningstjek i foråret. Foto: Furesø Kommune
09.06.2017 kl. 09.40

Furesøs naturpleje bliver økologisk

Furesø Kommune omlægger kvæg- og fårebesætning til økologisk drift sammen med cirka 45 hektar græsningsjord og naturarealer.
tekst Tom Ekeroth

Furesø Kommune har besluttet at omlægge kommunal græsningsjord og naturarealer til økologi. Kommunens Miljø-, Plan- og Teknikudvalget godkendte beslutningen i maj, efter at kommunen havde fået et omlægningstjek fra Økologisk Landsforening.

– Det er et godt eksempel på, hvordan en kommune går foran og tager ansvar for natur og miljø, siger Jens Peter Hermansen, der leder Økologisk Landsforenings omlægningsindsats.

Han håber, Furesø Kommunes beslutning kan inspirere andre offentlige jordejere til at gå i samme retning.

Furesø Kommunes jordbrug er baseret på afgræsning og naturpleje af kommunens arealer på cirka 45 hektar. Kommunen er en af de få, der selv har dyr – en besætning på godt 50 moderfår med lam og cirka 15 ammekøer. Økologi er et mål i kommunens miljø- og klimapolitik, og da arealerne i forvejen drives uden sprøjtemidler og handelsgødning, er en omlægning til økologi oplagt.

LÆS OGSÅ Vaskebjørn på natsigtekornet

Naturen med søer, skove og de kommunale naturarealer er et vigtigt aktiv i Furesø Kommunes vision om at være en attraktiv grøn bosætningskommune. 

– Furesø ligger på et drikkevandsreservoir, og lige som vi opfordrer vores borgere til at styre uden om sprøjtegifte, sender vi her et signal til vores borgere om, at vi driver vores jord og naturpleje bæredygtigt, og at der er en årlig kontrol af produktionen, siger John Ingemann Allentoft (K), som er formand for Miljø-, Plan- og Teknikudvalget i Furesø Kommune

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Furesøs naturpleje bliver økologisk Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger