Arkivfoto
Arkivfoto
09.06.2017 kl. 09.28

Borgmester skifter parti

Thisteds vragede Venstre-borgmester, Lene Kjeldgaard, skifter parti og beholder kæden. Til november stiller hun op for Det konservative Folkeparti.
tekst Tom Ekeroth

Thisteds Venstre-borgmester, Lene Kjelgaard, går til Det konservative Folkeparti.

I oktober 2016 tabte hun sit kandidatur som borgmesterkandidat til kommunalvalget i november i år til partifællen Niels Jørgen Pedersen.

– Jeg gør det på grund af den senere udvikling. Jeg har ikke længere en fremtid i Venstre, og ved at skifte parti stiller jeg mig til rådighed for De Konservative, siger hun til TV MidtVest.

– Hvis jeg gerne vil arbejde med lokalpolitik fremadrettet, så bliver jeg nødt til at skifte parti. Jeg har ingen fremtid i Venstre, siger hun.

I oktober erklærede hun sig ellers færdig i kommunalpolitik.

LÆS OGSÅ Villum Christensen: Dyrby er det ansvarlige valg

– Det har jeg sagt, da jeg havde mit tilhørsforhold til Venstre. Jeg havde det helt sikkert sådan dengang, siger hun.

Som Venstre-borgmester har hun siddet med et flertal bestående af Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

Formand for Det konservative Folkepartis Storkreds i Nordjylland, Claus Bunk, byder hende velkommen.

– Vi har i hele Lenes borgmestertid haft et godt samarbejde med hende, og med den situation hun nu står i, så har det været nemt for os at byde hende velkommen, siger han TVMidtVest.

Torben Overgaard, der er valgt som konservativ spidskandidat til kommunalvalget i Thisted Kommune, glæder sig ifølge Thisted dagblad over at få Lene Kjelgaard Jensen med på holdet.

LÆS OGSÅ Slaget om Slagelse
FOR ABONNENTER

– Med Lene Kjelgaard Jensen på den konservative liste går vi styrket ind til kommunalvalget. Vi står som parti i en rigtig god position. Vi vil arbejde for at sikre et borgerligt flertal i kommunen, og vi vil fortsat arbejde for et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen, siger Torben Overgaard til avisen.

Ved valget i 2013 fik Det konservative Folkeparti to pladser i byrådet. Med Lene Kjeldgaards skift er gruppen nu fordoblet til alt fire.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester skifter parti Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger