Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.12.2017 kl. 09.44

Ringsted vil spørge borgerne om drikkevaner

Kommunens ny sundhedsstrategi siger, at medarbejderne skal være bedre til at spørge borgerne til deres alkoholforbrug.
tekst Tom Ekeroth

Fremover skal medarbejderne i Ringsted Kommune være bedre til at spørge borgerne om deres alkoholvanerne. Det er et af elementerne i "Strategier og handleplaner for Sundhedspolitikken i Ringsted Kommune 2017-2021" .

Af sundhedsstrategien fremgår det blandt andet, at kommunen vil kompetenceudvikle frontmedarbejdere, sagsbehandlere, pædagoger og lignende personale, der er i tæt kontakt med borgerne, til at varetage tidlig opsporing i forbindelse med alkoholmisbrug.

– Det er et tabubelagt emne, som det kan være svært at spørge ind til. Derfor skal medarbejderne turde at spørge ind til emnet, og det kræver, at de ved, hvad de skal kigge efter, siger Reinhold Schæfer, der er leder af Socialpsykiatrien til Dagbladet Ringsted.

– Vi har mange gode tilbud indenfor misbrugsbehandling i Ringsted, men hvis de virkelig skal gøre en forskel, kræver det, at frontmedarbejderne har de rette kompetencer, forklarer han til Dagbladet.

LÆS OGSÅ Digital platform for stofrådgivning indstillet til international pris

– Vi skal blive klogere. Det handler om at klæde de medarbejdere, der har den første og største kontakt med borgerne, på. Det er vigtigt, at netop de har en viden om, hvilke tegn der kan være på misbrug, lyder det fra Britta Nielsen (SF), der er formand for Social-og Arbejdsmarkedsudvalget til Dagbladet.

Hun siger, at der kan være situationer, hvor kommunen allerede nu vil spørge ind til borgeres alkoholindtag, men at det i fremtiden vil blive mere udbredt og systematiseret.

Ringsted Kommune har i forvejen en række værktøjer, der kan hjælpe medarbejderne til at tage de vanskelige samtaler med borgerne, ligesom Rådgivningscenteret i Ringsted Kommune tilbyder samtaler til medarbejdere, der er i tvivl om, hvordan de skal agere omkring misbrug.

I Sundhedsprofilen 2013, der er den seneste nationale undersøgelse af folkesundheden, fremgår det, at 19 procent af borgerne i Ringsted Kommune udviser tegn på problematisk alkoholadfærd.

LÆS OGSÅ Hjælp skal også gå til børn fra velstillede misbrugsfamilier

Ud af disse ønsker 28 procent at nedsætte deres forbrug. tek@kl.dk 

Emneord
Misbrug

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ringsted vil spørge borgerne om drikkevaner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger