Illustration: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur
Illustration: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur
22.12.2017 kl. 09.36

Frederikssund begynder forfra med ny bydel

Genudbud af den centrale del af Vinge ønskes i 2018. Kommunen slutter forhandlingerne med AP Ejendomme og MT Højgaard.
tekst Tom Ekeroth

Frederikssund Kommune går ikke videre med forhandlingerne om en endelig aftale om Vinge Centrum. Kommunen ser frem til at kunne genudbyde etableringen af den centrale del af Vinge i 2018 sideløbende med, at den øvrige by udvikles.

Kommunen indgik den 23. juni 2017 aftale om byudviklingen af Vinge med AP Ejendomme og med MT Højgaard som totalentreprenør. Aftalegrundlaget var betinget af forhold, som primært vedrørte de overordnede rammer for byudviklingen. Kommunens administration har efter bemyndigelse fra et enigt Frederikssund Byråd og efter aftale med AP Ejendomme afsluttet forhandlingerne om disse forhold med den konsekvens, at den betingede aftale er annulleret.

Frederikssund Byråd ønsker, at der skal genudbydes nye projekter vedrørende realiseringen af den centrale del af Vinge, og at dette skal ske hurtigst muligt.

Borgmester John Schmidt Andersen (V) siger:

LÆS OGSÅ Urban designer bliver ny stadsarkitekt i Aarhus

– Efter et intensivt forhandlingsforløb med AP Ejendomme har vi konstateret, at vi ikke umiddelbart har kunnet nå hinanden. MT Højgaard er blevet orienteret herom med henblik på afslutning af entreprisen. Visionen om Vinge lever, og byrådet har udtrykt sit ønske om, at den centrale del af den nye by Vinge skal genudbydes. Vi ser gerne, at AP Ejendomme og MT Højgaard fortsat er interesseret i at bidrage til at virkeliggøre visionen. tek@kl.dk

Sådan beskriver kommunen byprojektet Vinge

"Kun 40 minutter fra København udvikler Frederikssund Kommune byen Vinge. Det er et af Danmarks største byudviklingsprojekt med et samlet areal på 370 hektar eller næsten 20 procent større end Ørestaden i København.

Når Vinge er fuldt udbygget i 2035 vil der være ca. 20.000 indbyggere og omkring 4000 arbejdspladser i byen. Vinge bliver langt fra en traditionel forstad. Vinge bliver en by, hvor du har landskabet tæt på og naturen i baghaven. Samlingspunktet i Vinge bliver det grønne hjerte – en attraktiv og levende byfælled, som forbinder Vinges forskellige kvarterer. S-togsstationen kommer til at ligge midt i centrum, som også kommer til at rumme butikker, kontorer, institutioner, plads til sport og leg og andre offentlige faciliteter.

I Vinge bliver der tænkt nye teknologier og bæredygtighed ind i planlægningen. Fibernet til alle er en selvfølge, ligesom smarte affaldsløsninger og intelligente gadelamper allerede nu er ved at blive en del af hverdagen for indbyggerne i Vinges første boligkvarter – Deltakvarteret. Deltaet og de øvrige bassiner i byen vil opsamle regnvandet og vil medvirke til at skabe et rekreativt rum med plads til både dyr, planter og mennesker. Når man bor i Vinge er den nærmeste nabo naturen, som ligger lige uden for døren og i byens grønne hjerte, der strækker sig i hele byens længde.

Vinge vil blive tæt forbundet med København, Frederikssund og resten af Sjælland, når den kommende S-togsstation og den nye bro over Roskilde fjord står færdige i 2019. Vinge rummer mulighed for både individualitet og fællesskab i kraft af mange forskellige boformer. Når byen er fuldt udbygget kommer den til at rumme boliger, erhverv, offentlige institutioner, dagligvarehandel og gode muligheder for rekreative aktiviteter".

Emneord
Byfornyelse, Byggeri

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederikssund begynder forfra med ny bydel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger