Foto: Slagelse Kommune
Foto: Slagelse Kommune
21.12.2017 kl. 09.31

20 millioner EU-kroner skal hjælpe unge i Slagelse

Slagelse Kommune og uddannelsesinstitutionerne VUC Vestsjælland Syd, Slagelse Produktionsskole, Korsør Produktionshøjskole og ZBC Slagelse har netop modtaget 20 millioner kroner fra EU’s socialfond. De skal bruges på at skabe en enklere og bedre vej i uddannelse for unge.
tekst Tom Ekeroth

Ved hjælp af et nyt projekt med øget fokus på den enkelte unges behov har Slagelse Kommune og en række uddannelsesinstitutioner nu givet håndslag på at ”gå en ekstra mil” for, at flere unge ledige skal gennemføre en uddannelse.

Projektet handler især om tættere samarbejde og om at nedbryde barrierer, så det bliver lettere for de unge at finde vej i uddannelsessystemet. Og kommunen har sammen med VUC Vestsjælland Syd, Slagelse Produktionsskole, Korsør Produktionshøjskole og ZBC Slagelse tilsammen modtaget 20 millioner kroner fra EU's socialfond til at hjælpe de unge:

– Der er ingen nemme løsninger, men vi vil insistere på, at vi skal have fat i alle unge. Derfor er EU-socialfonden en god støtte. En opmuntring til, at vi alle giver den en ekstra skalle. Som formand for Uddannelsesrådet har jeg oplevet, at alle har arbejdet hårdt og længe på at rykke tættere sammen om opgaven at få alle unge med på “vognen”, om det gælder uddannelse eller beskæftigelse, siger borgmester Stén Knuth (V).

Også blandt de deltagende uddannelsesinstitutioner vækker nyheden om EU-støtten glæde:

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

– Vi har i mange år haft et godt samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne i byen, blandt andet omkring forberedelse til erhvervsuddannelserne, og sammen med Slagelse Kommune har vi kørt fælles forløb for udvalgte unge. Derfor glæder det os, at vi nu får mulighed for at udvide det samarbejde, udtaler Hanne Normann Michelsen Rektor fra VUC Vestsjælland Syd.

– Man kan sådan populært sagt sige, at vi med EU’s socialfond i ryggen er de første som etablerer et “kædeansvar" mellem alle de deltagende institutioner, med det klare formål, at ingen unge må falde ned imellem uddannelserne. Det håber vi kan lykkes ved, at vi rykker endnu tættere sammen, siger Maja Konge forstander på Slagelse Produktionsskole og fortsætter:

– Det ligger så godt i tråd med hele det fremtidige samarbejdet vi skal have omkring den forberedende grunduddannelse.

Støttebeløbet på 20 millioner kroner, som er givet fra EU- Socialfond, er særligt øremærket til projektet, og vil komme kommunens ledige unge til gavn i form af nye, uddannelsesklargørende forløb. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Færre milliarder til velfærd, hvis budgetloven fastholdes
Emneord
Uddannelse, EU, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 20 millioner EU-kroner skal hjælpe unge i Slagelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger