Foto: Viborg Kommune
Foto: Viborg Kommune
20.12.2017 kl. 13.14

Viborg får chef for landdistrikter

Fra 1. januar opretter Viborg Kommune en helt ny chefstilling, der skal understøtte det nye Landdistriktsudvalg. Jobbet går til Hanne Toksvig, der skal være med til at sikre en stærk dialog og koordinering mellem de kommunale forvaltninger og de lokale bysamfund.
tekst Tom Ekeroth

Udvikling i landdistrikterne og rollefordelingen mellem land og by. Det var et af de helt store temaer i Viborg Kommune i den netop afsluttede valgkamp. Derfor har det kommende byråd etableret Landdistriktsudvalget, som med syv medlemmer bliver det største udvalg under byrådet.

Landdistriktsudvalget skal være med til at skabe liv, udvikling og engagement i de mindre byer og lokalsamfund. Det skal fremme samarbejde og dialog dels mellem lokalsamfund og Viborg Kommune, men også med de øvrige politiske udvalg under byrådet.

Til at sikre en stærk dialog og tværgående koordinering mellem de kommunale forvaltninger og de lokale bysamfund har Viborg Kommune oprettet en ny chefstilling, som bliver besat af Hanne Toksvig. Hun er Viborg Kommunes nuværende chef for Personale og Organisation og har erfaring med både den kommunale forvaltning, det politiske system og indsigt i livet i de mindre bysamfund. Derudover har Hanne Toksvig været ansat 10 år i Erhvervsfremmestyrelsen, hvor hun har arbejdet med regional udvikling.

–Jeg glæder mig til en spændende kombination af hverdagsdialog i øjenhøjde og samarbejde på tværs af forvaltningerne, så både lokale input og stærk faglig viden kan bidrage til at understøtte udviklingen i de mindre bysamfund og landdistrikter i hele Viborg Kommune. For mig personligt, er det en unik mulighed for at kunne bruge min baggrund i det frivillige arbejde sammen med mine faglige erfaringer inden for både landdistriktsudvikling og den kommunale forvaltning, siger Hanne Toksvig,

LÆS OGSÅ Fællesskab og frivillighed sender tre landsbyer i finalen

Direktør for Kultur, Service og Events, Lars Stentoft, får ansvaret for den administrative betjening af udvalget. Han siger om valget af Hanne Toksvig:

– Denne tværgående koordinering kræver en helt særlig indsats for at lykkes. Og Hanne Toksvig indfrier alle vore ønsker: Hun kender til alle forvaltninger i Viborg Kommune fra sit nuværende job som central HR-chef, og hun har 10 års erfaring med landdistriktsudvikling fra tidligere. Herudover har hun stor erfaring med frivilligt arbejde, og så har Hanne en humor og personlighed, der gør hende i stand til at tale med alle.

Det nye Landdistriktsudvalg kommer til at bestå af syv  medlemmer. Formand bliver Mette Nielsen (S) og næstformand bliver Martin Sanderhoff (S). De øvrige medlemmer er Peter Juhl (K), Elo Nielsen (SF), Kim Dongsgaard (V), Kurt Johansen (V) og Johannes Vesterby (V). tek@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Viborg får chef for landdistrikter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger