Odder Kommune er igang med en effektivisering af byggesagsbehandlingen. Foto: Odder Kommune
Odder Kommune er igang med en effektivisering af byggesagsbehandlingen. Foto: Odder Kommune
20.12.2017 kl. 09.08

Byggesager skal behandles hurtigere

Odder Kommune er i gang med en effektivisering af byggesagsbehandlingen.
tekst Tom Ekeroth

Det skal gå hurtigere med at få en godkendelse til et nyt byggeri i Odder Kommune. Derfor styrker kommunen nu sin indsats på området.

– Vi oplever, at mange vil bygge et helt nyt hus eller renovere og udbygge en eksisterende ejendom. Derfor har vi svært ved at følge med. Men det er helt nødvendigt at få behandlet flere sager, så man ikke skal vente lang tid på at få en byggetilladelse, siger kommunaldirektør Henning Haahr. 

En del af løsningen er, at man fra begyndelsen af 2018 har ansat en byggesagsbehandler mere i Odder Kommune. Samtidig går kommunen i dialog med erhvervslivet og byggebranchen for at høre, hvordan man kan hjælpe hinanden med at gøre selve sagsbehandlingen endnu mere effektiv. 

– Odder Kommune er i gang med en effektivisering af byggesagsbehandlingen, men vi skal videre ad den vej, siger Henning Haahr.

LÆS OGSÅ KL vil have ændret bygningsreglement efter kritik af sagsbehandlingstider

Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklimaet i Odder Kommune viste, at der er stor tilfredshed med kommunen. Odder Kommune ligger således på en 10. plads blandt alle landets kommuner. 

– Vi har en ambition om fortsat at være i top ti, siger Henning Haahr, og derfor skal vores sagsbehandlingstid bringes ned. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byggesager skal behandles hurtigere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger