Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.12.2017 kl. 09.17

Flere unge bliver stoffri

12 samtaler, gavekort og systematisk opfølgning får mange unge ud af stofmisbrug.
tekst Tom Ekeroth

Op til 12 samtaler, gavekort i behandlingsforløbet og systematisk opfølgning får væsentlig flere unge i Svendborg ud af stofmisbrug.

Det er konklusionen i det fire-årige forskningsprojekt som Ungeafdelingen, Svendborg Kommunes behandlingstilbud til unge, har deltaget i sammen med otte andre kommuner. Halvdelen af alle unge i alderen 15-25 år, der indgik i projektet, var stoffrie ni måneder efter behandlingens start. Det er en væsentlig stigning fra tidligere 35-37 procent af alle, der starter behandling.

– Det er meget glædeligt, at vi i Svendborg hele tiden arbejder med at udvikle misbrugsbehandlingen, så vi kan opnå de bedst mulige resultater indenfor de givne rammer, siger Hanne Ringgaard Møller (R), formand for Social- og Sundhedsudvalget og fortsætter:

– Det er vigtigt for unge med rusmiddelafhængighed, at vi kan tilbyde behandling af høj kvalitet. Det har en betydning for deres liv her og nu, men vi ved også, at en tidlig indsats giver de unge langt bedre muligheder for at få en uddannelse og senere beskæftigelse”.

LÆS OGSÅ Digital platform for stofrådgivning indstillet til international pris

I alle forsøgskommuner er fire forskellige behandlingsmetoder blevet afprøvet samtidig over den 4-årige periode. Det har vist sig, at særligt én kombination har højere effekt end anden behandling. Det er et behandlingstilbud, der indeholder op til 12 samtaler i kombination med gavekort for fastholdelse og derefter opfølgningsbehandling.

Metoden har også vist sig at have væsentlig større betydning for graden af kriminalitet (fald fra 20 % til 6%) og uddannelsesaktivitet (stigning fra 51 % til 66 %) end andre metoder. De unges generelle trivsel er samtidig stigende i behandlingsforløbet.

Udover større effekt af behandlingen blandt unge er behandlingsforløbene generelt også blevet kortere. Det er oplevelsen, at det strukturerede forløb med 12 samtaler og derefter opfølgningsbehandling er mere overskueligt for mange unge.

Projektet er finansieret af Socialstyrelsen. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Børn af misbrugere får mere hjælp

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere unge bliver stoffri Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger