Arkivfoto
Arkivfoto
19.12.2017 kl. 09.32

DA blander sig i offentlige lønkrav

Lavestlønnede offentligt ansatte får ikke for lidt - snarere for meget - i løn, advarer private arbejdsgivere.
tekst Tom Ekeroth

De ansatte på gulvet i kommuner, regioner og staten skal bestemt ikke have et særligt lønløft, lyder det ifølge Finans fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Der er intet belæg for særlige lønstigninger, som de offentligt ansatte har stillet, som ét af tre ultimative krav til forårets overenskomstforhandlinger. Snarere tværtimod.

Eksempelvis får den lavestlønnede fjerdedel af de ansatte i staten i forvejen 37 kroner mere i timen end privat ansatte, mener viceadministrerende direktør i DA Pernille Knudsen.

– Der skal ikke laves særlige lavtlønspuljer. Det vil smadre løndannelsen i den private sektor. De lavestlønnede i den offentlige sektor får i forvejen mere i løn end i den private sektor, siger hun til Finans.

LÆS OGSÅ I knap 9 ud af 10 kommuner har medarbejdere arbejdet uden for deres arbejdsfelt

Med udmeldingen blander de private arbejdsgivere sig direkte i overenskomstforhandlingerne for 750.000 ansatte i den offentlige sektor, og det falder ikke i god jord hos formanden for FOA, Dennis Kristensen.

– Jeg er en tålmodig mand, og jeg har oplevet meget fra DA's side, men nu er det ved at være nok. Det er ikke DA, vi forhandler med. De bør krybe hen i deres kurv og blive liggende, til vi andre er færdige, siger han til Finans.

Professor Niels Westergaard-Nielsen, CBS, sad med i lønkommissionen og bekræfter, at lavtlønsjob er bedre betalt i det offentlige end i det private.

– Det skyldes en mere solidarisk lønpolitik, og det er klart, at det vil presse de private lønninger, hvis lavtlønnede i det offentlige får et løft, siger han til Finans. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Aftale om lærernes arbejdstid udskudt igen
Emneord
Overenskomst

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DA blander sig i offentlige lønkrav Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger