Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.12.2017 kl. 12.08

Forhandlinger sat på standby

CFU og Forhandlingsfællesskabet sætter forhandlingerne på pause, indtil KL kommer med reelt indhold i deres forhandling med lærerne.

KL er endnu ikke kommet med reelt indhold til deres forhandling med lærerne, ifølge Forhandlingsfællesskabet og CFU. Overenskomstforhandlingerne kommer ikke videre, før dette sker, melder de i dag ud i en pressemeddelelse.

− I Forhandlingsfællesskabet har vi taget det helt usædvanlige skridt at måtte meddele arbejdsgiverne, at forhandlingerne er sat på standby. Det betyder i praksis, at organisationerne på underviserområder skal i reelle forhandlinger, før Forhandlingsfællesskabet og øvrige organisationer går i gang med at forhandle, skriver de i en pressemeddelelse.

Den 6. oktober sendte CFU og Forhandlingsfællesskabet en opfordring til topforhandlerne hos arbejdsgiverne. I brevet understregede de vigtigheden af, at KL og Moderniseringsstyrelsen indgår i reelle, frie og fair forhandlinger med organisationerne på undervisningsområdet, der kan ende ud i en aftale om arbejdstid.

Det krav mener de ikke, at KL har efterlevet, og de mangler at kunne konstatere, at der er vilje til de forhandlinger, som de efterlyser, blandt andet i form af reelt indhold.

LÆS OGSÅ Stor aftale skal sikre mandskab til kritiske funktioner i kommunerne

Forhandlingsdelegationerne vil orientere KL og Danske Regioner yderligere om beslutningen den 21. december. Her vil de præsentere deres krav. Indtil da kommer der ikke til at ske videre i forhandlingerne om overenskomst. amgo@kl.dk 

Emneord
Overenskomst

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forhandlinger sat på standby Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger