Arkivfoto
Arkivfoto
13.12.2017 kl. 08.49

Aftale om proces for lærer-drøftelser

Konflikten i 2013 trækker stadig spor, men vi skal jo derhen hvor forhandlingerne med lærerne kommer ind i en normal gænge, siger KL's topforhandler Michael Ziegler.
tekst Tom Ekeroth

– Jeg vil nødigt skuffe nogen, så derfor vil jeg sige et par ord om lærerne i forhandlingerne. Vi har selvfølgelig noteret os, at lærerne, allerede inden vi havde udvekslet de formelle krav, meddelte, at de ønskede at drøfte deres arbejdstid. Og vi har også noteret os, at de øvrige lønmodtagerorganisationer bakker op omkring det ønske, og det er sådan, at vi forhandler naturligvis om alle de emner, som modparten bringer til forhandlingsbordet. Det gælder også lærernes arbejdstid, men det er klart, at vi møder ikke holdningsløse op til forhandlingerne, sagde Michael Ziegler (K) på en briefing efter udvekslingen af krav til O.18.

KL's topforhandler sagde, at KL har nogle synspunkter omkring arbejdstid, som "vi også mener temmelig dybfølt":

– Så jeg kan ikke love jer, at det bliver nemt. Og det er sådan med en forhandling, at den ikke betyder, at nogen af parterne har sikkerhed for, at deres synspunkt bliver imødekommet, sagde Michael Ziegler og understregede, at KL naturligvis tager lærernes ønske om at drøfte arbejdstid alvorligt.

– Derfor har vi sat en proces i gang, hvor vi mødtes forrige mandag, og der er aftalt en proces for de videre drøftelser med lærerne. Så må vi se, det hvordan det går. Nogle har udråbt disse forhandlinger som meget vanskelige og at de også kan ende i en konflikt. Jeg er enig i, at der er vanskelige forhandlinger foran os, men jeg vil gerne slå fast, at KL går til forhandlingerne med et stærkt ønske om, at vi også når et godt forhandlingsresultat, sagde Michael Ziegler, der regnede med at kunne afslutte forhandlingerne med en forlig engang i februar.

LÆS OGSÅ Stor aftale skal sikre mandskab til kritiske funktioner i kommunerne

– Der skete jo noget i 2013, det trækker nogle spor. Det må jo være et mål at komme ind i en helt normal gænge på det her område, som på alle andre. Det betyder ikke, at vi ikke mener noget om området. Vi skal jo derhen, hvor det bliver et normalt forhandlingsområde, sagde Michael Ziegler specielt om forhandlingerne med lærerne. tek@kl.dk 

Emneord
Overenskomst

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aftale om proces for lærer-drøftelser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger