Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.12.2017 kl. 13.32

KL: SOSU-personalet skal have større del af kagen

De faglige organisationer og KL har i dag udvekslet krav til de kommende overenskomstforhandlinger. KL vil sætte rekruttering øverst på dagsordenen.

Rekruttering er det vigtigste tema for KL ved de kommende overenskomstforhandlinger. Sådan lyder det i dag, hvor KL og de faglige organisationer har udvekslet krav frem mod forhandlingerne. Hovedkravet fra KL er, at der skal sættes ind mod den udfordring, der eksisterer inden for rekrutteringsområdet, der eksempelvis gør det svært at skaffe SOSU'er i kommunerne. Det skal blandt andet ske ved at se på udviklingen i løn, så det især er SOSU-personalet, der får en større del af kagen, lyder det i en pressemeddelelse.

− Vi står på nogle områder over for en betydelig rekrutteringsudfordring i de kommende år. Det gælder først og fremmest på ældre- og sundhedsområdet, hvor kombinationen af et stærkt stigende antal plejekrævende ældre og færre SOSU-uddannede allerede i dag betyder stor mangel på kvalificeret arbejdskraft. Og hvis vi ikke gør noget, vil problemet blive endnu større, siger Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg.

Lønudvikling og seniordage

Derudover har KL en række andre krav, som de går til forhandlinger med. Det gælder blandt andet lønudviklingen, som KL gerne vil holde i ro. Siden 2008 har lønudviklingen i kommunerne ligget over lønudviklingen på det private arbejdsmarked. Det er ikke optimalt, mener KL. Udviklingen i løn blandt kommunale ansatte skal svare til den øvrige lønudvikling i samfundet. Derfor går KL efter at dæmpe stigningen i løn.

Lønudviklingen er ikke det eneste sted, der mangler tilpasning. Også seniordagene for de kommunalt ansatte skal tilpasses, så de stemmer overens med den positive udvikling i danskernes levealder og den derfor stigende folkepensionsalder. KL vil gerne have seniordagene rykket, så man først kan få dem fem år før ens pensionsalder. Som det ser ud nu, er man berettiget til seniordage, fra man fylder 58.

LÆS OGSÅ Stor aftale skal sikre mandskab til kritiske funktioner i kommunerne

Til sidst er det også vigtigt for KL at fratrædelsesgodtgørelsen for kommunale direktører på åremålsansættelse sættes ned. Og fratrædelsesgodtgørelse skal kun kunne gives, når man reelt fratræder – ikke i forbindelse med forlængelse af en kontrakt. amgo@kl.dk 

Emneord
Overenskomst

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL: SOSU-personalet skal have større del af kagen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger