Foto: Alternativet.dk
Foto: Alternativet.dk
11.12.2017 kl. 10.02

Ny konstituering: Alternativet snupper borgmesterposten

Det nyvalgte byråd i landets tredjemindste kommune havde valgt en lokallistekandidat som borgmester, men efter tvivl om konstitueringen, ender Alternativet med at få sin første borgmesterpost.

Alternativets Sofie Valbjørn bliver borgmester i Fanø Kommune. Det står klart efter en ny konstellation af partier har fundet sammen bag alternativisten.

Efter valget var det ellers nogenlunde på plads, at Fanø Lokallistes Kristine Kaas Krog skulle være borgmester. Blandt andet med opbakning fra Alternativet. Men da hun så åbnede op for muligheden for en bredere konstituering, og dele af hendes flertal ikke følte sig involveret i processen, begyndte stolen at vakle under hende.

Og i sidste uge fik Sofie Valbjørn så tilbudt posten af Venstre, Socialdemokratiet og Miljølisten, der sammen med Alternativet kan tælle til et flertal på seks af byrådets 11 mandater.

Ifølge DR Syd var det den afgående borgmester Erik Nørreby (V), der stod bag arbejdet med at samle det nye flertal og tilbyde borgmesterposten til Alternativet.

LÆS OGSÅ DF helt ude af Næstved

– Vi ville gerne have en bred konstituering. Da jeg fandt ud af, at jeg ikke kunne blive borgmester selv, så har jeg arbejdet sammen med Socialdemokratiet og Miljølisten om at skabe en bred konstituering. Det er nemlig det bedste for Fanø, siger han til DR Syd.

Hovedpersonen Sofie Valbjørn, der nu skal stå i spidsen for landets næstmindste kommune, der huser 3.345 fannikker, glæder sig til opgaven, som hun kalder overvældende.

– Jeg går ind til det her med den største ydmyghed. Men jeg har en stærk forvaltning i ryggen, der vil hjælpe med at få mig til rette i den her position siger hun til dr.dk.

Hvis denne konstituering holder, så bliver Sofie Valbjørn officielt valgt som ny borgmester på et konstituerende møde. Det skal finde sted senest på fredag.

LÆS OGSÅ Knuths udtræden ændrer borgerlig balance i Borgerrepræsentationen

Borgmesterposten på Fanø bliver Alternativets første nogensinde. I København har partiet sikret sig en fagborgmesterpost. Her skal Niko Grünfeld nemlig bestride kultur- og fritidsborgmesterposten efter nytår. jki@kl.dk

Sofie Valbjørn

Alternativets første borgmester er 42 år gammel, gift med Olivier. Sammen har de tre drenge. Hun er opvokset på Fanø, og har siden boet i både København og Helsingør, indtil hun vendte tilbage til Fanø for fem år siden. Hun er uddannet bachelor i Antropologi og kandidat i Socialvidenskab med kultur- og sprogmødestudier fra RUC. Til daglig arbejder hun som specialkonsulent i Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune.

På alternativet.dk skriver Sofie Valbjørn, at hun aldrig tidligere har været partipolitisk aktiv, men altid har engageret sig i samfundet – især i forhold til sociale og miljørelaterede spørgsmål.

Hun har været medlem af Alternativet siden februar 2017.

Kilde: alternativet.dk

Rettelse: Det fremgik tidligere, at Fanø Lokalliste også er en del af konstitueringen. Det er de ikke.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny konstituering: Alternativet snupper borgmesterposten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger