Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.12.2017 kl. 12.39

Kælderkold modtagelse af alkoholforbud

Et administrativt forslag om at indføre alkoholforbud for frivillige i Helsingør får kølig modtagelse af de to største partier.
tekst Rudi Holm

Helsingør Kommunes to største partier Konservative og Socialdemokratiet vender tommelfingeren nedad til et forslag, der sidestiller frivillige og kommunens ansatte. Det ville blandt andet betyde, at de frivillige på en vagt ikke må nyde et glas vin eller en øl.

– I Helsingør har vi en masse frivillige, som udfører et stort arbejde med stort engagement. Vi har ikke problemer med frivillige, der render rundt og er plørefulde, siger Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K) til Helsingør Dagblad.

Forslaget fra kommunens administration kommer som en reaktion på, at ansatte på Værftsmuseet i Helsingør har oplevet et stigende problemer med frivillige, der indtager alkohol.

I stedet for en generel alkoholpolitik ønsker Benedikte Kiær en differentieret tilgang afhængig af arbejdssted.

LÆS OGSÅ Furesø vil være demensvenlig i 2020

– Vi skal have regler, der tager udgangspunkt i, at de frivillige er frivillige forskellige steder og yder forskellige former for indsats. Nogle steder giver det stor mening med nul alkohol. Andre steder gør det ikke, siger hun.

Ifølge det administrative forslag fra Helsingør Kommune skulle det være forbudt for frivillige og ansatte at drikke på arbejdspladsen i eller uden for arbejdstiden.

– Forslaget er det samme som et totalt forbud, og det skal det ikke være, siger Henrik Møller. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kælderkold modtagelse af alkoholforbud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger