Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.12.2017 kl. 10.44

Stor regning på vej til vejdirektoratet

Lolland Kommune har haft tab i millionklassen, fordi de alligevel ikke bliver produktionshavn for den nye Storstrømsbro. Det vurderer formanden for havneudvalget Jens Erik Kistrup (V). Han vil nu have, at Vejdirektoratet skal dække det tab.
tekst Sille Olsen

Vejdirektoratet kan se frem til et krav fra Lolland Kommune i millionklassen, det skriver DR. Årsagen er, at Nakskov Havn i sommer blev vraget som produktionshavn til den nye Storstrømsbro.

I 2014 pegede Vejdirektoratet på Nakskov Havn som et godt egnet sted for en fabrik, som skulle producere elementer til den nye Storstrømsbro. Kampen stod mellem otte forskellige havne, hvor de fleste forventede, at der ville blive peget på Vordingborg Nordhavn på Masnedø eller Orehoved Havn, som var oplagte på grund af deres nærhed til det kommende byggeri.

Men Nakskov Havn blev udvalgt som den bedst egnede. I juni i år lavede vejdirektoratet dog en kovending og besluttede, at produktionen af broelementer skal finde sted på Masnedø.

Formanden for havneudvalget på Lolland Jens Erik Kistrup (V) vurderer, at kommunen har lidt et økonomisk tab i millionklassen ved at blive vraget som produktionshavn.

LÆS OGSÅ Coronakrisen kan sende Læsø under administration

− Der har været flere henvendelser fra folk, der gerne ville have det areal, og det har vi jo ikke kunnet lave nogen kontrakter på, siger han til DR.

Han mener, at det er ret og rimeligt, at vejdirektoratet dækker tabet, og oplyser videre til DR, at der er taget kontakt til Vejdirektoratet om sagen.

− Vi føler jo lidt, at de udgifter, vi måtte have, burde dækkes ind af Vejdirektoratet, siger Jens Erik Kistrup.

I Vejdirektoratet undrer projektchef Niels Gottlieb sig over kravet, da det hele tiden er fremgået, at det er entreprenøren på projektet, som vælger, hvilken arbejdshavn der skal bruges.

LÆS OGSÅ Turismen slår alle rekorder

− Jeg kan godt forstå, at Lolland Kommune er rigtig ked af, at arbejdet ikke bliver udført på Nakskov Havn. Men jeg ser ikke, at det er vores problem, siger Niels Gottlieb til DR. siol@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stor regning på vej til vejdirektoratet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger