Foto: Klaus Slanina Petersen
Foto: Klaus Slanina Petersen
06.12.2017 kl. 13.09

Flere unge stemte i Sønderborg

I Sønderborg Kommune droppede man bevidst den løftede pegefinger for at få unge til at stemme ved kommunalvalget. Og det har åbenbart virket. Stemmeprocenten blandt kommunens unge steg fra 56 til 57,4 procent.
tekst Sille Olsen

Op til valget gennemførte Sønderborg Kommune en række tiltag for at få de unge i kommunen til at stemme. Der blev blandt andet opstillet bordfodbold på uddannelsesstederne, politikerne kom på besøg ved ungdomsuddannelserne, og der kørte biografreklamer. 

Samlet set steg stemmeprocenten i Sønderborg fra 74,14 i 2013 til 74,54 procent i 2017. Alene blandt de unge steg stemmeprocenten fra 56 til 57,4 procent. Det svarer til, at cirka 250 flere unge stemte ved valget i 2017.

− Vi er rigtigt godt tilfredse. De unge er utroligt svære at gøre interesserede i kommunalvalget, og derfor er vi ekstra glade for, at vi har oplevet fremgang i den gruppe. Det er lykkedes at fastholde den måske sværeste af målgrupperne, fortæller valgansvarlig i Sønderborg Kommune Betina Wichmann Knudsen i en pressemeddelelse.

Et af de andre tiltag, som Sønderborg brugte til valget, var snapchat filtre. De havde fået lavet et filter, som vælgerne kunne lægge hen over deres billede, hvor der var en lille stemmeboks og teksten "Jeg har stemt!". På valgdagen var filteret tilgængeligt for alle vælgere ved kommunens 17 valgsteder. Mere end 400 personer brugte filteret, og mere end 8.200 modtog et billede med filtret på.

LÆS OGSÅ DF helt ude af Næstved

− Det er dejligt, at så mange har brugt filtret. Det understreger, at vi skal møde de unge på deres egne platforme. Så bliver det muligt at få dem med og gøre kommunalvalg til noget, de engagerer sig i og deler. Vi har gået meget op i, at vi ikke vil løfte pegefingre overfor de unge, men blot minde dem om valget, siger Betina Wichmann Knudsen. 

Der har også været afholdt demokratiaftener for de unge, hvor ansatte i kommunens og politikere tog ud på ungdomsuddannelserne for at styrke de unges demokratiske deltagelse og engagement. Det har været en så stor succes, at demokratiaftenerne også vil blive afholdt efter valget. siol@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere unge stemte i Sønderborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger