Arkivfoto
Arkivfoto
30.08.2017 kl. 13.38

Radikale vil ikke støtte Glenthøj

Radikale Venstre opsiger samarbejdet med Konservative og blå blok på Frederiksberg. Det har varet i 24 år.
tekst Tom Ekeroth

Frederiksbergs konservative borgmester, Jørgen Glenthøj, kommer ikke til at få opbakning fra Radikale Venstre ved kommunalvalget. Partiet slutter dermed et 24 år langt samarbejde.

Den radikale spidskandidat Lone Loklindt skriver på Facebook blandt andet:

Radikale Venstre Frederiksberg og jeg har en vigtig nyhed. Vi mener, der er behov for en nyorientering af politikken i kommunen. Frem for valgforbund med blå blok vil vi gå til kommunalvalg i samarbejde med en grøn koalition af partier, der deler ambitioner om et mere progressivt, grønt og visionært Frederiksberg, som satser markant mere på børn og unge. Frederiksberg Kommune har landets allerbedste forudsætninger for at vise vejen i forhold til at skabe fremtidens moderne storby." 

Radikale Venstre vil derfor ved kommunalvalget til november gå i samarbejde med Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet.

LÆS OGSÅ Stemmeslugeren siger farvel
FOR ABONNENTER

– Vi har haft et udmærket samarbejde med Konservative, men i den seneste periode synes vi ikke, at det er os, der har rykket os, men Konservative, der har trukket sig længere og længere ud på højrefløjen. Der er ikke tilstrækkeligt fremsyn med hensyn til den grønne dagsorden og til sikring af vores fremtid, når det gælder børn og uddannelse, samtidig med at blokpolitikken i den seneste periode er blevet massiv, siger Lone Loklindt til Politiken.

Konservative sidder i dag sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre på 16 ud af kommunalbestyrelsens 25 pladser.

Radikale har i dag kun et enkelt mandat. Viceborgmester Morten Jung skiftede tidligere på året til De Konservative, som han opstiller for.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Radikale vil ikke støtte Glenthøj Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger