Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.08.2017 kl. 13.18

Det er københavnerhad

Regeringen vil ændre byfornyelsesloven. Det betyder langt færre penge til nedslidte boliger i København og på Frederiksberg. Det er københavnerhad, mener Morten Kabell, borgmester for Enhedslisten.
tekst Tom Ekeroth

Der bliver langt færre penge til nedslidte boliger i hovedstaden, hvis regeringen kommer igennem med sit forslag om at ændre byfornyelsesloven, som der er lagt op til.

Det frygter politikere på Frederiksberg og i København ifølge DR.

Det samlede beløb til byfornyelse bliver mindre, der skal bruges flere penge rundt om i landet og så kan de to kommuner ikke længere søge om at få de penge, som de andre kommuner ikke får brugt.

De ændringerne vil få store konsekvenser, fortæller Simon Aggesen (K), rådmand og formand for boligudvalget i Frederiksberg Kommune.

LÆS OGSÅ Retten: Opsigelse af 100 lejere var lovlig

– Vi kan ikke opretholde det nuværende niveau, hvor vi skaber tidssvarende boliger med toilet og bad, siger han til DR.

I Københavns Kommune fik de i 2015 23,6 millioner kroner, som andre kommuner ikke havde brugt på byfornyelse. De penge blev blandt andet brugt til at gøre nogle af de 23.000 boliger uden toilet eller bad, som kommunen har, tidssvarende.

– Det er københavner-had. Vi bliver ladt i stikken, selvom det er København og Frederiksberg, der har nogle af de værste boligmangler i Danmark, siger Københavns miljø - og teknikborgmester Morten Kabell (Enh.) til DR.

Emneord
Byfornyelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Det er københavnerhad Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger