Foto: Viborg Kommune
Foto: Viborg Kommune
24.08.2017 kl. 12.17

Viborg skal eksportere viden om ældrepleje til Kina

Den midtjyske kommune Viborg har i øjeblikket besøg fra den kinesiske kommune Chongqing. Det er mundet ud i en samarbejdsaftale, hvor kineserne skal hente inspiration til ældrepleje.

Der bor mere end 300 gange så mange mennesker i Chongqing som i Viborg Kommune, men alligevel har kineserne sendt en delegation afsted til Viborg for at sætte deres signatur på en samarbejdsaftale med Viborg Kommune.

Chongqing Kommune har 32 millioner indbyggere, og de vil bruge samarbejdsaftalen med Viborg Kommune til at hente inspiration til deres ældreplejesektor. Det skal åbne mulighed for at danske virksomheder kan eksportere viden og produkter til Kina.

– Vi har efter lidt forsinkelse underskrevet en formel aftale med Chongqing Civil Affairs Bureau om et samarbejde, der skal inspirere kineserne i udviklingen af deres plejesektor. Jeg har store forventninger til samarbejdet og det spin-off, det kan give for erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, siger borgmester Torsten Nielsen (K).

LÆS OGSÅ Svenske sosu’er gør en forskel
FOR ABONNENTER

Bystyret i Chongqing vil bruge erfaringerne fra Danmark til at udvikle deres plejesektor ved at inddrage danske aktører inden for blandt andet design og drift af plejecentre og uddannelse af personale. Derfor har Chongqing startet et pilotprojekt, som skal finde frem til en bæredygtig forretningsmodel for et plejecenter, der tager udgangspunkt i den danske ældreplejemodel. Derfor bliver også det almennyttige boligselskab Boligselskabet Skt. Jørgen involveret i samarbejdet. jki@kl.dk 

Fakta

  • Viborg og Chongqing har været venskabsbyer i en årrække.
  • Den kinesiske delegation har repræsentanter fra både myndigheden på området og en erhvervsdelegation – i alt 19 gæster.
  • Delegationen har besøgt Plejecenter Banebo onsdag formiddag inden den officielle underskrivning af aftalen onsdag eftermiddag.
  • Torsdag vil delegationen blandt andet aflægge besøg på Toftegården Plejecenter i Møldrup.
  • Byrådet skal godkende aftalen på et kommende møde i løbet af efteråret.

Kilde: Viborg.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Viborg skal eksportere viden om ældrepleje til Kina Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger