Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.08.2017 kl. 09.20

Viborgenserne får alligevel mulighed for at stemme på en Rohde

Byrådet i Viborg får måske lov til at nyde godt af en Rohde, selvom Jens Rohde (R) har droppet sit spidskandidatur.

Selvom Jens Rohde (R) har droppet sine kommunalpolitiske ambitioner, kan Viborg Kommune alligevel få en Rohde i byrådet fra årsskiftet. Katrine Fusager Rohde (R), der er gift med Jens Rohde, er nemlig blevet opstillet som nummer to på den radikale liste. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Katrine Fusager Rohde har i længere tid været medlem af Radikale Venstre, men det er første gang, hun opstiller til et valg. Opfordringen fik hun for en uges tid siden, og så sagde hun ja mere eller mindre med det samme, fortæller hun til Viborg Stifts Folkeblad.

– Jeg kunne dog hurtigt mærke, efter at jeg havde fået opfordringen til at stille op, at det havde jeg bare lyst til, siger Katrine Fusager Rohde.

I et længere interview med lokalavisen fortæller Katrine Fusager Rohde, at hun vil arbejde for de viborgensiske børn og unges vilkår i kommunen. Det drejer sig om kvaliteten af pasningstilbud helt fra vuggestue og op igennem folkeskolen.

LÆS OGSÅ DF helt ude af Næstved

Den radikale liste til kommunalvalget har været igennem en større ommøblering. Jens Rohde blev valgt som spidskandidat for partiet, efter han forlod Venstre og skiftede til Radikale Venstre. Men i foråret meddelte han, at han alligevel ikke ville tage kampen op med Ulrik Wilbek (V) og de andre spidskandidater i Viborg. I stedet vil han hellige sig arbejdet som medlem af Europa-Parlamentet. 

Senest har partiets andet byrådsmedlem, Anna Margrethe Engbæk Schmidt, der skiftede fra K til R i oktober, besluttet, at hun ikke går efter genvalg. 

I stedet bliver det altså Katrine Fusager Rohde og spidskandidat Børge Knudsen, der skal forsøge at vriste magten i Viborg fra den siddende konservative borgmester Torsten Nielsen. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Viborgenserne får alligevel mulighed for at stemme på en Rohde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger