Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.08.2017 kl. 09.51

Syv ud af ti folkeskoler har 45 minutters bevægelse om dagen

68 procent af landets folkeskoler lever op til folkeskolereformens krav om 45 minutters fysisk aktivitet hver dag, viser ny undersøgelse.

Næsten syv ud af ti folkeskoler er kommet i mål med at få eleverne til at bevæge sig 45 minutter hver dag. Det viser en undersøgelse, som Oxford Research har lavet for Dansk Skoleidræt og Trygfonden. Da de lavede samme undersøgelse for et år siden, var tallet seks ud af ti skoler.

Den fremgang glæder generalsekretær for Dansk Skoleidræt Thomas Skovgaard.

– Samtidig er vi også så ambitiøse, at vi håber på at se endnu større fremgang næste år. Der er stadig et stykke vej, før vi er i mål med reformens mål for idræt og bevægelse. Men hvis alle gode kræfter i skoleverdenen står sammen, kan vi også løfte opgaven i fællesskab – til stor gavn for elevernes sundhed, trivsel og læring, siger Thomas Skovgaard.

Han peger på, at det ikke alle steder har været lige let at opfylde kravet om fysisk aktivitet i skoledagen.

LÆS OGSÅ Hvad er der galt med Folkeskolen?
FOR ABONNENTER

– At få indført mere bevægelse i skoledagen har en del steder været en kulturændring, der er faldet mere eller mindre naturligt, og som er blevet prioriteret forskelligt. I den sammenhæng kan vi kun anbefale skoler og kommuner at formulere en bevægelsespolitik som et centralt redskab til at understøtte det videre arbejde på området, siger Thomas Skovgaard.

Skoler, der er omfattet af folkeskolereformen, har siden 2014 skullet sørge for, at deres elever er fysisk aktive i 45 minutter hver dag for at forbedre indlæringen. Det krav er der altså 68 procent af landets grundskoler, der lever op til. I det nordjyske lever flest skoler op til kravet. I undersøgelsen svarer 78 procent af skolerne i Region Nordjylland, at deres elever bevæger sig 45 minutter om dagen. I Region Hovedstaden er tallet 57 procent.

Om undersøgelsen

Oxford Research har før sommerferien sendt elektroniske spørgeskemaer ud til alle landets folkeskoler, friskoler, privatskoler og specialskoler. 508 skoler svarende til 28 procent har svaret på undersøgelsen. Dansk Skoleidræt og TrygFonden står sammen bag projektet Sunde Børn Bevæger Skolen, der arbejder for at forbedre børn og unges sundhed.

Emneord
Skoler, Motion

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Syv ud af ti folkeskoler har 45 minutters bevægelse om dagen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger