Illustration: Effekt
Illustration: Effekt
21.08.2017 kl. 10.49

Første spadestik for at åbne udsat boligområde taget

Arbejdet med at forandre boligområdet Vollsmose i Odense er skudt i gang. Når Fremtidens Vollsmose står klar, skal stisystemer, letbane og veje binde bydelen sammen med resten af Odense.

Et af Danmarks mest berygtede udsatte boligområder skal åbnes op mod omverdenen. Derfor tog tidligere borgmester i Odense og nuværende næstformand for by- og kulturudvalget Anker Boye (S) i lørdags det første spadestik til et omfattende anlægsprojekt i boligområdet Vollsmose.

– Vi må se i øjnene, at Vollsmose af mange opleves som en lukket firkant både indefra og udefra, og det skal der blødes op på. Vollsmose skal byde sig til og ind i området, sagde Anker Boye til fyens.dk i forbindelse med at han sammen med en beboer tog det første spadestik.

Den firkantede bydel er omkranset af firesporede veje på alle sider, men mange kilometer nye stier og veje skal sikre, at flere mennesker bliver ledt gennem bydelen. Derudover skal der oprettes legepladser, sansehaver og bedre skoleveje.

Planen er ifølge Anker Boye, at Odense og Vollsmose skal integreres bedre.

LÆS OGSÅ Retten: Opsigelse af 100 lejere var lovlig

– Med etableringen af letbane, bygade, promenade, sivegader og stiforbindelser i Vollsmose er målet at gøre Vollsmose til en markant del af Odenses byprofil. Vollsmose vil på den måde indgå i en naturlig sammenhæng med den overordnede vækst og udvikling for hele Odense, siger Anker Boye til vollsmose.dk.

I alt kommer projektet til at koste 300 millioner kroner, hvoraf Odense Kommune bidrager med de 80 millioner, og Landsbyggefonden betaler 220 millioner.

Vollsmose

Boligområdet fire kilometer fra Odense centrum er Danmarks største udsatte boligområde. Der bor over 9.000 mennesker på et areal på 2,5 km2, som er omkranset af fire store veje. Der er 3.536 husstande i området, 67 procent af beboerne er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande. Over halvdelen af beboerne er under 30 år. Knap 62 procent af beboerne står uden for arbejdsmarkedet.

Kilde: www.vollsmose.dk 

 

Emneord
Byfornyelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Første spadestik for at åbne udsat boligområde taget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger