Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.08.2017 kl. 13.00

Flygtninge venter månedsvis på at få deres egen bankkonto

Det kan tage op mod tre måneder for en flygtning at få en bankkonto i Danmark. Det bremser flygtningene i at tage kontrol over deres liv.

Noget så simpelt som at oprette en bankkonto kan for flygtninge i Danmark tage helt op til tre måneder. Det fortæller leder af Socialcenter Integration i Aalborg Kommune Lars Peder Øgaard til P4 Nordjylland (LINK: http://www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/flygtninge-venter-tre-maaneder-paa-faa-en-bankkonto).

I Aalborg oplever kommunen, at bankernes krav til dokumentation forhindrer flygtningene i at få oprettet en bankkonto, så de kan betale mad, husleje, tanke rejsekortet op og andre hverdagsting, der normalt kan klares via banken.

I mellemtiden må flygtningene hente kontanter hos kommunen, men det er langt fra en optimal situation, forklarer Lars Peder Øgaard.

– De kan ikke tage kontrol over deres liv. Vores formål i kommunen med at få dem i gang som mennesker og agere som danskere kan ikke blive opfyldt, for vi er nødt til at tage opgaven med at få betalt deres regninger og husleje på os, siger han til P4 Nordjylland.

LÆS OGSÅ Folketingspolitikere: Rigspolitiet kan ikke tørre flygtningeregning af på kommunerne

Problemet i banken opstår, fordi bankerne skal sikre sig, at de kender identiteten på den person, der vil oprette en konto. Men mange flygtninge har ikke pas eller lignende dokumentation med sig fra hjemlandet, og så slår banker bremsen i.

Men det er kun for at overholde loven, forklarer juridisk direktør i bankernes interesseorganisation FinansDanmark, Kenneth Joensen.

– Vi skal være sikre på, hvem kunderne er, og ja, vi er forsigtige, det skal vi være, for vi skal overholde hvidvask- og terrorfinansieringslovgivningen. Det kan give nogen udfordringer indimellem, det må jeg erkende, siger han til P4 Nordjylland. jki@kl.dk 

Emneord
Flygtninge, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flygtninge venter månedsvis på at få deres egen bankkonto Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger