Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.08.2017 kl. 11.57

Kommune anklages for inhabilitet i vindmøllesag

Vindmøllemodstandere anklager Tønder Kommune, flere partier og ledende embedsmænd for at være inhabile i en sag om seks store vindmøller langs den dansk-tyske grænse.
tekst Rudi Holm

Et vindmølleprojekt med seks store vindmøller langs den dansk-tyske grænse har sat sindene i kog i Tønder Kommune. Flere partier, ledende embedsfolk og Tønder Kommune beskyldes af en gruppe borgere for at være inhabile i sagen, skriver JydskeVestkysten.

Borgerne fra et område omkring Sæd har med ejendomsmægler Morten Jacewicz som talsmand sendt en klage til Planklagenævnet for at forhindre vindmølleprojektet.

– Målet er, at den vedtagne lokalplan erklæres ugyldig og dermed ikke lovlig, påpeger han i klageskriftet.

De kritiske borgere mener, at der har været tale om et urimeligt sagsforløb, hvor en aktindsigt i sagens omfattende akter blev trukket i langdrag, og da de endelig fik den forelagt efter 31 dages venten, var der tale om 12.099 usorterede sider, som de efterfølgende havde 19 dage til at gennemgå.

LÆS OGSÅ Jeg vil hellere lukke en skole end rejse en vindmøllepark
FOR ABONNENTER

Vindmøllemodstanderne mener endvidere, at både partiet Venstre og Slesvigsk Parti er inhabile. Slesvigsk Parti på grund af nogle personlige relationer, mens Venstre beskyldes for at være for tæt på sagsbehandlingen, da den lokale partiformand også er fagchef i kommunen.

I klageskriftet peger kritikerne også på, at Tønder Kommune som helhed må anses som inhabil, idet kommunen ejer jord i området og derfor har en "væsentlig økonomisk interesse i at sagen fremmes".

Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) siger til Danske Kommuner, at han ikke anser kommunen for at være inhabil i denne sag.

– Jeg mener, at sagen er blevet behandlet korrekt. Enhver har ret til at påklage en afgørelse, og vi afventer nu udfaldet i Planklagenævnet, fastslår Henrik Frandsen. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Lokalplan for Danmarks største vindmøllepark bliver ophævet
Emneord
Miljø, Energi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune anklages for inhabilitet i vindmøllesag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger