Arkivfoto
Arkivfoto
28.04.2017 kl. 13.50

Smidt ud af byrådet – nu skifter hun parti

Fængselsdømt byrådsmedlem har opgivet håbet for sine konservative partifæller. Nu skifter hun parti og opstiller til KV17.

Linda Sommer (K) måtte i februar forlade sin stol i Lollands kommunalbestyrelse, fordi hun var blevet idømt 20 dages betinget fængsel. Nu har hun opgivet håbet om et succesrigt KV17 for De Konservative på Lolland og skifter derfor parti.

Det skriver folketidende.dk.

Sommer, der er politibetjent, blev i februar idømt betinget fængsel for embedsmisbrug, pligtforsømmelse og skødesløshed i tjenesten, da hun forsøgte at ophæve besøgs- og brevkontrollen for en tidligere bandidosrocker. Hun brugte en mobiltelefon til at lade en indsat i Maribo Arrest overvære sin søns fødsel.

Det takserede domstolen til 20 dages betinget fængsel, og med en fængselsdom på CV’et afgjorde Valgbarhedsnævnet, at hun ikke kunne sidde i byrådet længere.

LÆS OGSÅ Kritik af lokale K-folk: I kendte til dømt politikers fortid

Nu opgiver hun så at få revanche ved næste kommunalvalg, fordi hun ikke tror på, at De Konservative uden tidligere spidskandidat Marie Louise Friderichsen kan få stemmer nok til overhovedet at blive repræsenteret.

– Jeg har desværre en trist mavefornemmelse af, at når Marie Louise Friderichsen ikke er der til at bære igennem på det konservative hold, så kommer vi ikke ind ved næste valg, siger Linda Sommer til folketidende.dk.

Skifter til lokalliste

Den konservative partibog bliver i stedet skiftet ud med en mere lokal en af slagsen. Linda Sommer har nemlig meldt sig ind i Lokallisten Lolland, hvor hun vil stille op til kommunalvalget til november.

– Jeg har et stort hjerte for min egn og et stort hjerte for, at Lolland finder nogle rigtig gode løsninger. De skal findes i et mangfoldigt forum, hvor vi tør finde løsninger sammen, og tør forholde os konstruktivt og kritisk til os selv og til de opgaver, vi har foran os, siger Linda Sommer til folketidende.dk.

Selvom hun én gang af Valgbarhedsnævnet er blevet smidt ud af byrådet, er hun ikke forhindret i at stille op igen. Hvis hun bliver valgt, kan byrådet dog beslutte, at Valgbarhedsnævnet igen skal tage stilling til, om hun er værdig til at sidde i byrådet.

De Konservative fik med Friderichsen i spidsen knap ti procent af stemmerne og tre mandater. Det var lige ved at være nok til at få manøvreret Friderichsen ind i borgmesterkontoret. Valgnattens aftale holdt dog kun kort tid, og i stedet blev socialdemokraten Holger Schou Rasmussen borgmester. Lokallisten Lolland, som Sommer nu vil stille op for, fik godt fem procent af stemmerne og et enkelt mandat.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Smidt ud af byrådet – nu skifter hun parti Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger