Foto: Heidi Lundsgaard
Foto: Heidi Lundsgaard
26.04.2017 kl. 10.12

Ung, kvindelig byrådspolitiker: Jeg skal stå model til seksuelle tilnærmelser

Der er fordele ved at være ung kvinde i lokalpolitik, men bagsiden er seksuelle tilnærmelser og hånlige kommentarer fra venner og fjender, skriver 22-årig lokalpolitiker i indlæg.

Klask i røven og kommentarer om at ”knalde sig til tops” er blandt de oplevelser, som Sonja Marie Jensen (S) oplever i sit arbejde i kommunalbestyrelsen i Nyborg Kommune. Det skriver det 22-årige byrådsmedlem og medlem af Dansk Socialdemokratisk Ungdom i et indlæg på netmediet piopio.dk.

– Jeg skal stå model til både seksuelle tilnærmelser og hånlige kommentarer, der kun har til formål at nedgøre mig på grund af mit køn og min alder. Det starter oftest med et klask i røven og ”goddag smukke” til byrådsarrangementer, eller når øllene ruller, og man bliver mindet om, ”at man har altså ikke taleret her, før man har fået sig en uddannelse”, skriver hun i sit indlæg.

Sonja Marie Jensen har siddet i kommunalbestyrelsen i Nyborg siden sidste valg, hvor hun qua sin alder og sit køn skiller sig ud. Og det er en fordel i det arbejde, som hun understreger, at hun holder rigtig meget af. Men bagsiden af medaljen er altså klask i røven og hånlige kommentarer, som ikke kun kommer fra de politiske modstandere.

– ”Du knalder dig til tops”, er en kommentar, jeg ofte hører både fra partikammerater og politiske modstandere. Hvis jeg har været sammen med en mand, der er ”over” mig i hierarkiet, så bliver det lynhurtigt opfattet af andre, som om det er fordi, jeg vil manipulere ham til at få mig frem i rækkerne, skriver hun og peger på, at det især er kvinder, der tillægger hende ”skumle motiver”.

Svært at være kvinde i kommunalpolitik

De oplevelser, som Sonja Marie Jensen skriver om, er blot en ”brøkdel af de ting”, hun oplever. Og hun mener, at der skal sættes en stopper for sexchikane og sexistiske kommentarer, hvis ligestillingskampen i den politiske verden ikke skal gå i stå. 

LÆS OGSÅ Sexchikane sag er et wake up call

– Jeg bliver ked af, at der findes folk, som ikke kan se, at kvinder kan have det svært i dansk politik, og hvor hårdhudet man bliver nødt til at være, hvis man vil bevæge sig i det politiske miljø. I stedet for at vende blikket og tro, at det er et problem, som ikke eksisterer, så bliver vi nødt til at kæmpe imod det. Vi bliver nødt til at få italesat, hvor mange ubehagelige ting, politisk aktive kvinder hver dag møder. Ellers kommer ligestillingskampen i det politiske miljø til at gå uendeligt langsomt frem, skriver hun.

Du kan læse hele Sonja Marie Jensens indlæg på piopio.dk

Emneord
Byråd, Ligestilling

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ung, kvindelig byrådspolitiker: Jeg skal stå model til seksuelle tilnærmelser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger