Arkivfoto
Arkivfoto
21.04.2017 kl. 10.25

Ø-borgmester trækker sig

Langeland skal med sikkerhed have ny borgmester til næste år. Bjarne Nielsen (V) har nemlig besluttet sig for ikke at genopstille som borgmesterkandidat.

Otte år bliver det til for Venstres borgmester på Langeland Bjarne Nielsen. Af helbredsmæssige årsager har han besluttet sig for, at han ikke vil genopstille som borgmesterkandidat i ø-kommunen. Det skriver Bjarne Nielsen selv i en pressemeddelelse offentliggjort på Venstre Langelands hjemmeside.

– Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele jer, at jeg ikke genopstiller som spidskandidat for Venstre til det kommende kommunalvalg. Det sidste års tid som borgmester har berørt mig og mit helbred mere end forventet, skriver borgmesteren i pressemeddelelsen.

Langeland Kommune blev sidste år ramt af en række sager på asylområdet, hvor kommunen drev en række asylcentre for Udlændingestyrelsen. Sagerne drejede sig om Børnecentret Tullebølle, hvor to asylansøgere blev sigtet for voldtægt, og to kvindelige ansatte blev fyret og sigtet for at have forgrebet sig på blandt andet mindreårige asylansøgere.

I perioden med asylskandalerne var Bjarne Nielsen både borgmester og kommunaldirektør, da den forrige kommunaldirektør blev fyret i februar 2016, uden at der med det samme blev fundet en afløser. Han kom først på plads i januar i år.

Pressemeddelelsen fortæller ikke, om Bjarne Nielsen har tænkt sig at opstille som menigt byrådsmedlem, eller om han helt opgiver lokalpolitik.

Den 16. maj holder partiforeningen opstillingsmøde, hvor Bjarne Nielsens afløser skal findes. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ø-borgmester trækker sig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger