Arkivfoto
Arkivfoto
21.04.2017 kl. 09.10

Ny næstformand i Danske Regioner

Danske Regioners bestyrelse har valgt ny næstformand, der afløser Jens Stenbæk (V). Rokaden skal sikre kontinuitet frem mod økonomiforhandlingerne.  

Danske Regioners bestyrelse har enstemmigt vedtaget, at Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) afløser formand i Region Sjælland Jens Stenbæk (V), som næstformand i Danske Regioner.

– Jeg ser frem til de vigtige opgaver, ikke mindst de forestående økonomiforhandlinger med regeringen", siger den nye næstformand.

Rokaden blev besluttet på bestyrelsesmøde 20. april og trådte i kraft med det samme. Stephanie Lose udgør dermed Danske Regioners formandskab sammen med Bent Hansen (S), formand i Region Midtjylland, der har meddelt at han stopper efter valget.

Kontinuitet

Skiftet sker efter ønske fra Jens Stenbæk, som overtager Stephanie Loses post som formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde.

– Det er uhensigtsmæssigt, hvis både Bent Hansen og jeg stopper samtidig. En konsensusorganisation som Danske Regioner har brug for kontinuitet i ledelsen, og ved at jeg stiller min post til rådighed for Stephanie nu, sikrer vi et stærkt formandskab. Et formandskab, som både repræsenterer stor erfaring og fremtid. Tidspunktet for skiftet er velvalgt, da vi står tæt på økonomiforhandlingerne med regeringen om næste års budget, som bliver de nyvalgte regionsråds arbejdsgrundlag, siger Jens Stenbæk.

Både han og Bent Hansen har meddelt, at de ikke genopstiller ved regionsvalget i november. Stephanie Lose ser frem til arbejdet som næstformand.

– Jeg glæder mig til at indtræde i formandskabet og tage hul på opgaverne sammen med Bent og resten af bestyrelsen. Der venter vigtige økonomiforhandlinger forude, og med regionernes nye udspil ”Sundhed for alle” er der for alvor sat gang i arbejdet med de mange opgaver, der venter i sundhedsvæsenet, siger hun.

Udnævnelsen betyder også, at hun er Venstres kandidat til formandsposten i Danske Regioner, hvis magten skulle skifte ved valget i november. Venstre har ikke tidligere haft formandsposten i Danske Regioner. Socialdemokraternes kandidat er Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny næstformand i Danske Regioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger