21.04.2017 kl. 12.28

K-kandidat fjernet fra liste

Konservativ stemmesluger i Helsingør blev fjernet fra listen efter interview.
tekst

Ifølge det tre mand store kandidatudvalg for Det Konservative Folkeparti i Helsingør var det i strid med aftalen, at byrådsmedlem Anders Drachmann meddelte sit kandidatur i et interview med Frederiksborg Amtsavis. Derfor valgte de at slette den kendte advokat fra opstillingslisten.

Anders Drachmann var ellers lidt af en stemmesluger ved valget i 2013, hvor han inden for de konservative rækker kun blev overgået af borgmester Benedikte Kiær og eksborgmester Per Tærsbøl.

Først havde Drachmann meddelt, at han ikke genopstillede, men i denne måned besluttede han igen at stille op og fik lov. Men ifølge Jesper Haase, der er partiets vælgerforeningsformand, var årsagen til den drastiske beslutning om at slette Drachmann fra listen, at han havde brudt aftalen om, hvornår kandidaturet måtte offentliggøres.

– Jeg skrev en mail til Anders Drachmann, hvor jeg skrev, at jeg personligt var meget skuffet over hans opførsel, siger Jesper Haase til Frederiksborg Amtsavis.

Beslutningen chokerer ikke Anders Drachmann, som fortsætter arbejdet i byrådet og økonomiudvalget for de konservative.

– Det er nok tegn på, at man i vælgerforeningens ledelse har svært ved at acceptere min måde at være politiker på, siger han til avisen.

Han henviser til at han i flere sager er gået mod partilinjen og har stemt anderledes end de øvrige Konservative. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: K-kandidat fjernet fra liste Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger