19.04.2017 kl. 15.11

Borgmester: Gør lav elafgift for busser permanent

Den lave elafgift for elbusser forlænges i syv år. Det kan få flere miljøvenlige elbusser på gaden i kommunerne. Men Københavns overborgmester Frank Jensen (S) mener, at ordningen skal gøres permanent.  
tekst

Mange kommuner vil gerne have en kollektiv trafik, der kører på el. Men stigende elpriser har fået mange til at bremse op. Men den nye aftale om elbiler kan også få flere elbusser på gaden i de større byer.

Den betyder nemlig at prisen for el til elbusser sænkes frem til 2014.

Det glæder Københavns overborgmester Frank Jensen (S), der giver partifællerne på Christiansborg anerkendelse for resultatet.

– Jeg har stillet mig i spidsen for at få Københavns dieselbusser skiftet ud med elbusser, og her har elafgiften været en klods om benet. El til elbusser har nemlig været pålagt en afgift, der er 200 gange højere end el til tog. Nu bliver afgiften sænket frem til 2024. Vi er ikke i mål – for vi bliver nødt til permanent at få afgiften ned. Men der er taget et første vigtigt skridt, som gør, at der kan komme stille og rene elbusser ud på gaderne i vores by. Stor ros til Socialdemokratiet, der med skatteordfører Jesper Petersen i spidsen har kæmpet for denne aftale, skriver Frank Jensen på Facebook. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester: Gør lav elafgift for busser permanent Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger