18.04.2017 kl. 11.47

Urd koster Roskilde tre millioner

Stormen Urd koster Roskilde Kommune tre millioner kroner ekstra til beredskabsudgifter.
tekst

Det gik hårdt udover Roskilde Kommune, da stormen Urd ramte Danmark i slutningen af december 2016. Vandstanden i Roskilde Fjord steg kraftigt og medførte risiko for massive oversvømmelser.

Stormen nødvendiggjorde en stor indsats fra Østsjællands Beredskab, men den indsats lå ud over, hvad der indgår i Roskilde Kommunes faste aftale med det fælleskommunale beredskab. Så nu har kommunen fået en regning på tre millioner kroner, oplyser Netavisen Beredskabsinfo.

Uventet regning

Der er tale om en uventet regning, som ikke kan rummes inden for kommunens budget for beredskabet. I stedet vil man finansiere Urd-indsatsen ved at trække på kassebeholdningen.

Den direkte betaling til Østsjællands Beredskab er dog ikke eneste udgiftspost for Roskilde Kommune. I forbindelse med beredskabets indsats er der nemlig sket en række skader på private haver, hegn og lignende. Det skønnes, at denne udbedring vil komme til at koste cirka 0,6 millioner kroner, hvilket bringer den samlede Urd-regning op på 3,6 millioner kroner. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Urd koster Roskilde tre millioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger