Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.04.2017 kl. 11.57

Kommune og politi mandsopdækker unge

Syd- og Sønderjyllands Politi og Haderslev Kommune rykker endnu tættere sammen i indsatsen mod en mindre gruppe utilpassede unge, der siden september 2016 har skabt utryghed i Haderslevs centrum.

Med tyveri, røveri og hashhandel har en gruppe unge gennem længere tid skabt uro og utryghed i Haderslev by. Derfor er der brug for en ekstraordinær indsats. Det er konklusionen efter et fælles møde i dag tirsdag mellem politidirektør Jørgen Meyer, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Haderslevs borgmester, H.P. Geil (V).

De nuværende aktiviteter er allerede i dag forankret i Lokalrådet og det kriminalpræventive samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi (SSP-samarbejdet).

Nødvendigt samarbejde

Men der er brug for en meget forskelligartet indsats, erkender begge parter efter mødet. En lille hård kerne blandt de unge har blandt andet stået bag handel med hash, tyverier og røveri, mens gruppen som helhed har skabt utryghed ved at stå bag uro i de områder, hvor de færdes.

– Både lokalpolitiet i Haderslev og vores centrale efterforskningsafdeling i politikredsen har gjort en stor indsats for at skabe øget tryghed. Men en politimæssig indsats kan aldrig stå alene. Vi er afhængig af et tæt samarbejde med kommunen, hvis vi skal skabe nogle varige løsninger. Der venter stadig et omfattende arbejde forude, men hvis vi arbejder meget tæt sammen, er jeg overbevist om, at vi når i mål, understreger politidirektør Jørgen Meyer.

– Jeg er meget opmærksom på den utryghed, som uroen i Haderslevs midtby har skabt. Derfor er jeg også særdeles tilfreds med, at Politiet handler målrettet og intenst over for de kriminelle unge. Det giver resultater, og jeg forventer, at vi i fællesskab sikrer ro og tryghed for alle, som færdes i byen i natte- og aftentimerne. Ingen skal være i tvivl om, at vi holder fast i en konsekvent og målrettet indsats overfor de kriminelle unge, påpeger borgmester H.P. Geil.

Når det gælder den rent politimæssige indsats, har Syd- og Sønderjyllands Politi taget flere skridt, efter at gruppen af unge begyndte at skabe problemer i Haderslevs centrum.

Politiet har øget patruljeringen, blandt andet med hundepatruljer på tidspunkter og steder, hvor de unge færdes.

Zoneforbud i centrum

I februar 2017 blev der oprettet et såkaldt zoneforbud i centrum mod tre medlemmer af gruppen. Forbuddet betyder, at de tre personer ikke må færdes i et afgrænset, geografisk område i en tre måneders periode.

Det er lykkedes at skabe efterforskningsmæssige gennembrud i flere sager og sigte medlemmer af gruppen for blandt andet besiddelse af større mænger hash med salg for øje, tyverier af blandt andet designmøbler, gaderøveri og bedrageri ved hjælp af Mobilepay.

Flere medlemmer af gruppen er varetægtsfængslet, mens efterforskningen er i gang.

Desuden fokuserer anklagemyndigheden på at prioritere sagerne, så de hurtigt kommer for retten.

Flere medlemmer af gruppen har desuden skabt utryghed ved at køre hasarderet i byen. Og som et modtræk til dette har politiet gennemført flere indsatser med både færdselspoliti og lokalpoliti. Det har blandt andet udløst flere bøder.

For Haderslev Kommunens vedkommende har man taget en række nye skridt.

Blandt andet har man foretaget en reorganisering af ungeindsatsen med fokus på koordinering af indsatser og kriminalitetsforebyggelse. Man har intensiveret samarbejde med ungdomsuddannelserne om rusmiddelpolitikken, og øget fokus og flere tilbud til unge, som udviser såkaldt ”risikoadfærd. Samtidig har man lavet en boligsocial helhedsindsats i samarbejde med boligforeningerne.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune og politi mandsopdækker unge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger