Luftfoto af hospitalsområdet. Foto: Herning Kommune
Luftfoto af hospitalsområdet. Foto: Herning Kommune
07.04.2017 kl. 12.53

Herning køber hospitalsområde

Region Midtjylland har solgt den såkaldte hospitalsmatrikel i Herning for 136 millioner kroner. Området skal bruges til udvikling af en ny bydel, Herning+.
tekst Rudi Holm

Herning Kommune har med en stor ejendomshandel banet vejen for at realisere byudviklingsplanen Herning+. Kommunen køber den såkaldte hospitalsmatrikel i Herning af Region Midtjylland for 136 millioner kroner.

Hospitalsområdet skal over en årrække forvandles til en ny bydel med uddannelsesinstitutioner, boliger og grønne gader. Området overdrages til kommunen, når Regionshospitalet Herning flytter til nybyggeriet DNV-Gødstrup i 2020.

– Med denne aftale er det Herning Kommune selv, der har ansvaret og muligheden for at udvikle det 100.000 kvadratmeter store område. Det er positivt, spændende og en helt unik mulighed for at udvikle byen, som oplever en betydelig befolkningstilvækst. Samtidig påtager vi os selv ansvaret for, at området ikke kommer til at ligge uvirksomt hen, og det er jeg meget tilfreds med, siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning Kommune.

Ifølge Herning Kommune har området stor værdi som en del af midtbyen og som fortælling om Herning bys udvikling og hospitalets rolle i byen fra det blev anlagt i 1910 i udkanten af byen til i dag. ruh@kl.dk 

På pressemødet overrakte Bent Hansen (tv) Lars Krarup en prisliste over, hvad en del af de nu solgte grunde kostede i indkøb i årene 1930-1950. Foto: Søren Braad Andersen, Region Midtjylland.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Herning køber hospitalsområde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger