07.04.2017 kl. 13.39

Borgmestre frustrerede over politiet

To kommuner beder justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om at gribe ind overfor urimeligt lange ventetider til teori- og køreprøver.
tekst

Kommunerne knokler med at uddanne chauffører, men har længe haft problemer med at få dem igennem til teori- og køreprøver på grund af mangel på kapacitet hos politiet. Det oplyser Roskilde og Høje-Taastrup Kommuner, der længe har kæmpet med de lange ventetider. Nu beder de justitsminister Søren Pape Poulsen (K) gribe ind.

– Roskilde Kommune skal integrere mange nye flygtninge på det danske arbejdsmarked, så det haster med at få løst problemet. Vores nye borgere skal kunne forsørge sig selv hurtigst muligt, og samtidig har vi en transportbranche med stigende rekrutteringsproblemer, siger Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S).

I Roskilde drejer projektet sig om uddannelse af flygtninge, og i Høje-Taastrup ledige kontanthjælpsmodtagere. I begge kommuner har ventetiden også konsekvenser for kommunernes udgifter, idet borgerne er på overførselsindkomster længere tid end nødvendigt.

Både Roskilde og Høje-Taastrup samarbejder med vikarbureauet Flyers, som ejes af transportfirmaet Viggo Pedersen eftf. De vognmænd, der er med i projektet, mangler arbejdskraften så meget, at de er parat til at ansætte de nye chauffører, så snart de får lastvognskørekort.

– Den manglende adgang til køreprøver er blevet et problem i forhold til erhvervs- og beskæftigelsesudviklingen. Vi har et godt samarbejde med Flyers om at uddanne ledige til chauffører, men når de ikke kan komme til køreprøve, kan de ikke komme i job. Og det hæmmer vækstmulighederne i transportbranchen og andre erhverv, der står og mangler chauffører, siger Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup.

De to kommuner har siden december i fjor været i dialog med Rigspolitiet om problematikken, men det har ikke ført til en løsning. Derfor opfordrer de nu justitsministeren til at gå ind i sagen.

– Vores projekt har potentiale til at uddanne og afsætte flere end hundrede chauffører de kommende år. Nu er projektet stoppet på grund af ventetider og ressourcemangel hos politiet. Det er så frustrerende, fastslår Joy Mogensen. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre frustrerede over politiet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger