Pressefoto
Pressefoto
05.04.2017 kl. 10.12

Viceborgmester hopper fra R til K

Frederiksbergs viceborgmester Morten Jung havde bebudet sit stop i kommunalpolitik. I weekenden tog han en ny beslutning. Han stiller op ved efterårets kommunalvalg og skifter De Radikale ud med Konservative.
tekst Rudi Holm

Frederiksbergs viceborgmester og formand for kultur- og fritidsudvalget Morten Jung repræsenterer ikke længere De Radikale, men har valgt at skifte til Konservative. Samtidig har han omgjort sin beslutning om at droppe ud af kommunalpolitik. Han stiller nu op ved efterårets kommunalvalg. En beslutning, der blev taget så sent som i weekenden, fortæller Morten Jung til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

– Jeg var til repræsentantskabsmøde i Frederiksberg Idræts Union, hvor jeg fik en hædersbevisning for min indsats. Lige pludselig var der en masse følelser, som jeg ikke rigtigt kunne kontrollere, og det sagde mig, at hvis det er sådan, jeg har det, så er jeg nødt til at fortsætte. Mit hjerte ligger i kommunalpolitik, siger Morten Jung.

Viceborgmesterens beslutning om at droppe ud af lokalpolitik blev taget i efteråret, da han i en afstemning blev fravalgt som De Radikales spidskandidat i kommunen til fordel for Lone Loklindt. Han lægger ikke skjul på, at det var en skuffende oplevelse og mener, at springet fra De Radikale til Konservative ikke er så stort på netop Frederiksberg.

– Den lokale udgave af Konservative er ikke så langt fra De Radikale. Partiet rummer en speciel lokal social-konservatisme. Jeg fik en forespørgsel fra Konservative om muligheden for at stille op for dem, og da De Radikale ikke mente, at jeg skulle fortsætte – i hvert fald ikke som spidskandidat – så var valget ikke så svært, fortæller han.

Morten Jung får en beskeden placering som nummer 12 på Konservatives opstillingsliste til kommunalvalget, men han håber alligevel, at han kan blive valgt ind i kommunalbestyrelsen fra den position. Mærkesagerne vil fortsat være kultur og fritid.

De Konservatives kandidatliste til kommunalvalget byder i øvrigt på flere andre kendte navne. Da listen blev offentliggjort i aftes, sprang den kendte hjerneforsker, radiovært og entertainer Peter Lund Madsen ud som politiker. Han får en placering som nummer 11 på listen.

Derudover vil den tidligere rejsekonge Stig Elling, tidligere folketingsmedlem Helle Sjelle og tidligere cykelrytter Brian Holm også være på stemmesedlen hos liste C. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Viceborgmester hopper fra R til K Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger