Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.04.2017 kl. 12.51

Lolland undersøger plejefirmas afregninger

Det omdiskuterede plejefirma Pleje Plus har fået en advarsel for leverancesvigt i Lolland Kommune. Nu kontrolleres firmaets regninger for at sikre, at kommunen ikke er blevet snydt økonomisk.  
tekst Rudi Holm

Selv om Lolland Kommune i aftes valgte at give det omdiskuterede plejefirma Pleje Plus en advarsel på grund af leverancesvigt, er sagen endnu ikke lukket fra kommunens side. Konsulentfirmaet BDO er nemlig sideløbende i gang med at undersøge, om der er problemer i de økonomiske afregninger mellem Pleje Plus og kommunen.  

– Formålet er at undersøge, om der er overensstemmelse mellem de visiterede ydelser og betalingerne til plejefirmaet, oplyser formanden for kommunens ældre- og sundhedsudvalg, Marie-Louise Brehm Nielsen (V).

Resultatet af undersøgelsen bliver forelagt ældre- og sundhedsudvalget i begyndelsen af maj.

Pleje Plus er kommet under skærpet tilsyn i kommunen efter en række sager om svigt i plejen af kommunens ældre. I fem tilfælde vurderede BDO, at der var tale om alvorlige leverancesvigt. 

Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) siger, at han er dybt frustreret over sagen.

– Det er fuldt fortjent, at de får en advarsel. Den her advarsel er alvorlig. Vi fortsætter det skærpede tilsyn og holder øje med, at de også leverer den vare, de skal ifølge kontrakten. Og det skærpede tilsyn fortsætter uden nogen endelig slutdato, siger han til TV Øst.

Med advarslen til Pleje Plus har Lolland Kommune sikret sin kontraktlige position. Ved tre advarsler får firmaet ikke flere chancer.

Om advarslen siger Lene Løve, direktør i Pleje Plus, til TV Øst:

– Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi må bruge det fremadrettet til noget positivt. Fremadrettet har vi lavet nye procedurer for, at borgerne får det, de skal have. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lolland undersøger plejefirmas afregninger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger