Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.04.2017 kl. 10.19

Slagelse udvikler apps for handicappede

To nye apps til mobilen gør det lettere og sjovere for handicappede at komme rundt i Slagelse. Appsene er udviklet af lokale borgere med handicap.
tekst Rudi Holm

To nye apps udviklet af en lokal socioøkonomisk virksomhed AppVærkstedet vil i fremtiden gøre det lettere og sjovere for handicappede at komme rundt i Slagelse. AppVærkstedet er etableret i samarbejde mellem Slagelse Kommune og virksomheden Euman, og alle medarbejdere er kendetegnet ved selv at være handicappede.

– De to nye apps viser tydeligt, hvad vi sammen kan gøre, når vi ser på borgere med handicap som en ressource i stedet for nogle med behov. De har store uudnyttede talenter, og AppVærkstedet hjælper vores borgere med at forvandle talent til apps, som mange kan få gavn af, siger Anders Koefoed (V), formand for Slagelse Kommunes handicap- og psykiatriudvalg.

De to nye apps ”Anlægget Slagelse” og ”Tilgængelighed i Slagelse” indeholder blandt andet informationer om adgangsforhold for borgere på hjul, sikre ruter med oplysninger om fortov, fortovsbelægning, fremkommelighed i byens kryds, handicapadgang- og parkering samt gps-spil.

Værkstedet er allerede i gang med at udvikle nye projekter. Ambitionen er at inddrage flere dele af kommunen. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Slagelse udvikler apps for handicappede Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger